Guvernul va adopta rapid hotărârile adiţionale privind achiziţiile publice

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că guvernul are deja pregătite hotărârile pentru a implementa cât mai rapid pachetul legislativ privind achiziţiile publice, astfel încât să fie deblocate licitaţiile pentru proiecte finanţate cu fonduri europene.

Adăugat: 10 Mai 2016
Ultima actualizare:10 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Prezent la votul final din plenul Camerei Deputaţilor, şeful executivului a subliniat că neadoptarea acestui pachet de acte normative a blocat inclusiv utilizarea banilor europeni, pentru că nu s-au putut lansa licitaţii publice în condiţiile legislaţiei anterioare, care a expirat la 18 aprilie.    

"Acest pachet de legi este aşteptat şi de mediul economic de multă vreme, tocmai că vine cu precizări noi, moderne, privind licitaţiile, achiziţiile publice şi vine cu câteva elemente de transparenţă privind utilizarea fondurilor publice, care erau mult aşteptate nu doar de mediul economic, dar şi de toţi cetăţenii /.../ contribuabilii şi vă asigur că guvernul va adopta, probabil, chiar săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, hotărârile de guvern adiţionale care ar duce la aplicarea imediată a acestor legi", a spus Cioloş. 

Legile privind achiziţiile publice adoptate astăzi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, preiau directivele comunitare şi introduc reguli care ar trebui să se aplice în toate statele Uniunii Europene.

Termenul-limită de adoptare era 18 aprilie, când Camera Deputaţilor a votat doar pe articole proiectele. Implementarea normelor în legislaţia românească a fost susţinută de grupurile parlamentare, care au susţinut că noile reglementări vor duce la o simplificare a procesului de realizare a investiţiilor din bani publici şi vor reduce numărul contestaţiilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza