Guvernul va adopta o ordonanţă pentru anularea protocoalelor între SRI şi instituţiile din justiţie

La încheierea Comitetului Executiv Naţional al partidului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că guvernul va adopta o ordonanţă pentru anularea protocoalelor între SRI şi instituţiile din justiţie.

Adăugat: 2 Septembrie 2018
Ultima actualizare:2 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Conducerea PSD a stabilit, ieri, o serie de priorităţi legislative care urmează să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Între acestea, noua lege a pensiilor, care ar trebui să fie adoptată de Parlament până în luna octombrie, şi alte proiecte importante, cum ar fi modificarea legilor siguranţei naţionale şi legea adopţiei.

La încheierea Comitetului Executiv Naţional al partidului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că guvernul va adopta o ordonanţă pentru anularea protocoalelor între SRI şi instituţiile din justiţie şi că pe 7 octombrie va avea loc referendumul pentru familie.

Social democraţii au aprobat un document care conţine toate actele normative emise de Guvern sau adoptate de Parlament, urmând a fi gestionat în această toamnă până la sfârşitul anului.

Printe proiectele strategice sunt primele investiţii majore prin parteneriatul public-privat pentru Autostrada Bucureşti-Braşov, Autostrada Sudului şi Autostrada Târgu Nemţ-Paşcani-Ungheni-Iaşi, Fondul Naţional de Dezvoltare şi modificarea legilor siguranţei naţionale.

Pentru domeniul social, prioritate este noua lege a pensiilor, care are termen de adoptare în Parlament luna octombrie, modificarea legii adopţiilor şi programul de dezvoltare şi locuri de muncă bine plătite. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut referie şi la programul de revitalizare a staţiunilor balneare din România.

Vorbim de un miliard de euro în următorii zece ani pentru cele 31 de stațiuni balneare, un fond la care vor avea acces, la o parte din el, agenții economici care operează în acele stațiuni, iar altă parte vor avea acces autoritățile locale, prin proiectele depuse și de unii și de alții, a spus Liviu Dragnea.

Criza pestei procine africane a fost în atenţia social democraţilor.

"I-am solicitat domnului ministru Daea ?i domnului ministru Teodorovici ca despăgubirile să nu se acorde la greutatea animalului care este în momentul respectiv, pentru că o familie creşte un porc sau doi şi avea de gând să îl crească până la Crăciun şi trebuie să stabilească până luni, cei doi miniştri, care este greutatea estimată la care de regulă ajunge până la Crăciun, şi la acea greutate să fie despăgubirile alocate şi procedurile să se deruleze rapid", a spus Liviu Dragnea.

Totodată, până al începutul săptămânii viitoare, Ministerele de Finanţe şi Agriculturii trebuie să găsească un pachet de măsuri asiguratorii pentru angajaţii care şi-au pierdut locurile de muncă în fermele unde au fost sacrificate animalele. În cadrul Comitetului Executiv Naţional, social democraţii i-au solicitat premierului să emită o ordonanţă de urgenţă pentru anularea protocoalelor şi efectele acestora.

De asemenea, premierul să solicite ministrului de externe, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurii de rechemare în ţară a ambasadorului României în Satele Unite, George Maior.

Nu în ultimul rând s-a decis ca referendumul pentru redefinirea în Constituţie a noţiunii de căsătorie să fie organizat în data de 7 octombrie.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza