Guvernul va adopta noi măsuri de protecție faţă de creşterea preţurilor la energie

Guvernul urmează să adopte în şedinţa din această săptămână noi măsuri de protejare a populaţiei şi a IMM-urilor faţă de creşterea preţurilor la energie.

Adăugat: 24 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Ciucă, premierul României. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Proiectul de ordonanţă de urgenţă a fost deja pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Energiei, după ce premierul Nicolae Ciucă a avut o serie de întâlniri cu producătorii, furnizorii şi distribuitorii de energie, cărora le-a prezentat viziunea executivului.

Măsurile avute în vedere de guvern se vor aplica de la 1 februarie până pe 31 martie şi prevăd ca plafonul la energie şi gaz să scadă, iar limita de consum să crească.

Virgil Popescu, ministrul energiei: Noi am venit cu propunerea pe masa coaliţiei de a reglementa piaţa casnică, apoi s-a discutat despre o reglementare mai amplă pe piaţa de energie electrică şi gaze naturale pe o perioadă de şase luni, aşa cum ne-ar putea permite. Din păcate, ANRE-ul ne-a spus că această posibilitate nu poate fi pusă imediat şi durează o perioadă de timp până când poate fi pusă şi atunci am decis, ca să facem de la 1 februarie, ca oamenii să simtă rapid o mişcare, am decis împreună să facem această ajustare a legii, să scădem plafonul financiar şi să creştem plaja de consum.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, furnizorii sunt obligaţi să recalculeze facturile emise greşit, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza