Guvernul "trebuie să intervină imediat pentru a stopa creșterea prețurilor la energie"

Iulian Iancu susţine că se impune intervenţia imediată a Guvernului pentru a stopa creşterea preţurilor la energia electrică.

Adăugat: 9 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:9 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Iulian Iancu, președintele Comisiei de anchetă privind activitatea ANRE
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei parlamentare privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, deputatul PSD Iulian Iancu susţine că se impune intervenţia imediată a Guvernului pentru a stopa creşterea preţurilor la energia electrică.

El spune că trebuie modificată legislaţia secundară, care le permite unor producători să mărească preţurile energiei.

Potrivit lui Iulian Iancu, consumatori industriali sunt în pericol, de a fi scoşi de pe piaţă, iar cei casnici trebuie protejaţi de abuzuri.

"Există un risc foarte mare în zona industriei româneşti, care este la limita de suportabilitate, cu aceste preţuri care au crescut aberant în doar nouă luni de zile şi, pe de altă parte, am văzut şi o reacţie a consumatorului casnic, care se află în faţa unor abuzuri ale marilor operatori. Nu este astăzi nicio pârghie ca un consumator casnic să poată să facă faţă presiunii exercitată comportamentului unui mare operator de distribuţie, sau de furnizare, sau de furnizor de ultimă instanţă", a spus Iulian Iancu.

Comisia parlamentară privind activitatea ANRE va continua audierile săptămâna viitoare.

Au fost invitaţi la discuţii reprezentanţii statului în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fostul şi actualul preşedinte al Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu şi Mihai Busuioc, precum şi doi foşti miniştri ai energiei, Răzvan Nicolescu şi Victor Grigorescu,  notează redactorul Radio România Actualităţi, Amalia Bojescu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza