Guvernul "transformă" datoriile de la CFR în acţiuni

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a afirmat că Guvernul a decis conversia în acţiuni a unor datorii de patru miliarde de lei pe care Compania de Căi Ferate le are la stat.

Adăugat: 3 Aprilie 2012
Ultima actualizare:3 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Conform Ordonanţei de Urgenţă adoptate marţi de Guvern, conform căreia datoriile de la CFR se vor transforma în acţiuni, Ministerul Transporturilor se va înscrie ca unic acţionar la CFR SA.
    
Stingerea prin conversie se va realiza prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 64/2007, care reglementează datoria publică.

La 31 decembrie 2011, compania prelimina datorii către bugete şi Fondul de risc de 3,99 miliarde lei, din care 2,06 miliarde lei reprezintă penalităţi şi majorări pentru neplată sau plata cu întârziere.

Având în vedere că CFR SA este singura companie din România care administrează infrastructura feroviară, Guvernul consideră că acordarea unui sprijin financiar nu reprezintă ajutor de stat.
    
CFR SA se află pe lista companiilor monitorizate de Fondul Monetar Internaţional, iar neadoptarea acestei măsuri în regim de urgenţă ar împiedica îndeplinirea obiectivelor stabilite în acordul cu instituţia financiară internaţională, se menţionează în proiect.
    
Un proiect similar a fost lansat la mijlocul lunii ianuarie, prin care urmau să fie şterse în acelaşi mod datoriile CFR SA, care însumau însă atunci 4,5 miliarde lei.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
3 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza