Guvernul ţine legătura cu comunitatea românească din Bavaria

Guvernul României ţine în permanenţă legătura cu comunitatea românească din Bavaria, pentru a acorda asistenţă în caz de nevoie.

Adăugat: 23 Iulie 2016
Ultima actualizare:23 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul României ţine în permanenţă legătura cu comunitatea românească din Bavaria prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al Consulatului General la München, pentru a acorda asistenţă în caz de nevoie.

Într-un comunicat de presă, premierul spune că astfel de acte de violenţă, care pun în pericol sau iau pe nedrept vieţi omeneşti, sunt inadmisibile.

Sunt alături de poporul german cu cele mai sincere gânduri de compasiune si condoleanţe pentru victime, familiile şi apropiaţii celor care şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi în atacul armat, a transmis Dacian Cioloş.

La Munchen autorităţile consideră că - în prezent - nu există riscuri de securitate pentru populaţie, întrucât ancheta nu a indicat vreo conexiune teroristă sau complici ai atacatorului.

Singura zonă închisă este cea a centrului comercial vizat de atac.

Nouă oameni au fost ucişi vineri seară, la München, într-un atac armat care a provocat teroare şi a blocat oraşul timp de mai multe ore, în timp ce peste 2.000 de membri ai forţelor de ordine îi căutau pe cei responsabili.

Autorul atacului este un tânăr de numai 18 ani, înarmat cu un pistol, care s-a sinucis, a anunţat într-o conferinţă de presă şeful poliţiei locale, Hubertus Andra.

 ”La ora 20:30 a fost găsit un bărbat mort şi acum ştim că s-a sinucis. Pe baza mărturiilor oculare şi a celor video, bănuim că este vorba de autorul atacului. Nu credem că a avut complici. Potrivit investigaţiei, suspectul în vârstă de 18 ani are dublă cetăţenie, germană şi iraniană, şi nu figura în evidenţele poliţiei” , a spus Hubertus Andra.

Atacatorul nu avea legături cu ISIS, a transmis Poliția.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza