Guvernul suplimentează numărul secţiilor de votare pentru diasporă

Guvernul urmează să discute în şedinţa de astăzi o serie de modificări legislative privind votul prin corespondenţă.

Adăugat: 31 August 2016
Ultima actualizare:31 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 În esenţă, proiectul de ordonanţă de urgenţă prevede înfiinţarea de secţii de votare şi în alte localităţi decât cele în care se află misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Premierul Dacian Cioloş preciza că, în şedinţa de guvern, ce va începe astăzi la ora 10:00 la Palatul Victoria, va fi adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care vor fi suplimentate şi secţiile de votare pentru diasporă, astfel încât oricărui român să i se respecte dreptul de a alege.

"Vom adopta ordonanţă de urgenţă care va permite, într-un anumit cadru bine definit, şi suplimentarea secţiilor de vot pentru românii din diasporă, acolo unde dimensiunea comunităţilor face ca misiunile diplomatice să nu fie suficiente ca secţii de vot pentru a putea asigura condiţii decente tuturor celor care doresc şi au dreptul să-şi exprime constituţional dreptul de vot", a anunţat luni, Dacian Cioloş.

Totodată, s-a introdus un amendament potrivit căruia Ministerul Afacerilor Externe poate propune Autorităţii Electorale Permanente înfiinţarea de secţii suplimentare în afara celor existente, în termen de 15 zile de la anunţarea datei alegerilor.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă, s-ar putea înfiinţa noi secţii de votare pentru localităţile sau grupul de localităţi din străinătate dacă cel puţin 100 de alegători solicită acest lucru prin înscrierea în Registrul Electoral.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza