Guvernul şi Parlamentul României doresc încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a avut o întrevedere azi, la Palatul Parlamentului cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Adăugat: 20 Aprilie 2017
Ultima actualizare:20 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Liviu Dragnea i-a spus înaltului oficial european că atât Guvernul, cât şi Parlamentul doresc încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a mai subliniat că e de dorit ca ceea ce se întâmplă în România să fie cunoscut în mod corect la nivel european.

"Eu i-am spus care este punctul meu de vedere şi nu numai, că în condiţiile în care vor fi foarte clare ultimele solicitări sau vor fi destul de clare ultimele solicitări ale Comisiei, care să fie îndeplinite de România, atunci înseamnă că putem discuta în mod realist de a prinde în această viaţă încheierea MCV; dacă nu vor fi lucrurile clare, înseamnă că îl putem considera ca şi un instrument politic, care nu are foarte mare legătură cu ceea ce se întâmplă în justiţie. L-am rugat de asemenea să înţeleagă şi să vorbească cu membrii Comisiei că pentru noi ar fi important ca oficialii europeni să ştie ce se întâmplă în România, dar să ştie exact ce se întâmplăîn România, adică să aibă informaţiile corecte şi adevărate. În orice ţară sunt opinii diferite dintr-o parte sau alta a eşichierului politic, dintr-o parte sau alta a unor instituţii, dar pentru noi şi pentru relaţia între noi şi Comisie, cred că este important ca ei să aibă informaţiile corecte", a declarat, la finalul întâlnirii Liviu Dragnea.

Liderul PSD l-a asigurat pe oficialul european că  actualul Executiv va continua lupta împotriva corupţiei, întărirea statului de drept, dar şi punerea legislaţiei în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

Liviu Dragnea a cerut totodată sprijin în absorbţia fondurilor europene şi accesul României la planul de investiţii Junker. 

"I-am cerut de asemenea să ne sprijine în absorbţia fondurilor europene, pe de o parte, şi pe de altă parte, în accesul României la Planul  Juncker, Planul de investiţii Juncker, pentru că este important pentru noi acest plan şi avem câteva propuneri pe care guvernul le-a transmis deja la Comisiea Europeană", a mai precizat preşedintele Camerei Deputaţilor.

AUDIO Declaraţia integralăAutor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
20 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza