Guvernul semnează un memorandum cu specialişti americani în achiziţii publice

Guvernul a semnat, miercuri, cu Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare un memorandum de înţelegere, prin care s-a creat un nou parteneriat în cadrul Iniţiativei Globale privind Achiziţiile Publice.

Adăugat: 18 Iunie 2015
Ultima actualizare:18 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice
trimite pe mail

Astfel, 50 de reprezentanţi ai instituţiilor româneşti vor fi pregătiţi de profesori americani, care îi vor învăţa cum să obţină cea mai bună valoare şi cum să includă o analiză a costurilor ciclului de viaţă în procedurile de achiziţii publice.

Achiziţiile publice sunt o parte esenţială a asigurării supremaţiei legii, atât în economie, cât şi în instituţiile din domeniu, consideră însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite, Dean Thompson.

Un sistem bine pus la punct va asigura creşterea susţinută a României şi va combate practicile de corupţie în achiziţiile publice.

"Pentru reprezentanţii instituţiilor implicaţi în achiziţiile publice aprecierea costurilor pe perioada ciclului de viaţă şi asigurarea unor condiţii egale, atât pentru companiile cunoscute, cât şi pentru cele care oferă tehnologii noi şi inovatoare, vor aduce un plus de valoare pentru banii publici cheltuiţi şi o mai mare eficienţă a investiţiilor din banii publici. Pe măsură ce România îşi revizuieşte legislaţia în domeniul achiziţiilor publice şi schimbă instituţiile decidente, încurajez începerea de consultări reale cu toate părţile implicate", a spus Dean Thompson.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, înaintea semnării Memorandumului între Agenţia pentru Comerţ şi Dezvoltare a Statelor Unite şi Executivul român, că unul dintre obiectivele actualilor guvernaţi este chiar reformarea domeniului achiziţiilor publice, fiind în pregătire patru proiecte de lege în acest sens, proiecte care ar putea fi adoptate până la sfârşitul celei de-a doua sesiuni parlamentare.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza