Guvernul se reuneşte în ultima şedinţă din 2018

Premierul Viorica Dăncilă va conduce astăzi, ultima şedinţă de guvern din acest an.

Adăugat: 28 Decembrie 2018
Ultima actualizare:28 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Pe agenda ultimei şedinţe de guvern se află un proiect de lege referitor la acceptarea modificărilor făcute de Consiliul European în procedura de alegere a membrilor Parlamentului European.

Între noutăţi, s-ar putea număra posibilitatea de vot anticipat, prin corespondenţă sau electronic.

Şefa Guvernului a mai anunţat, ieri, într-o discuţie informală cu ziariştii, că doreşte să discute, astăzi, cu preşedintele Klaus Iohannis despre revocările vechilor miniştri şi numirile noilor şefi la Transporturi şi Dezvoltare Regională. 

Premierul Viorica Dăncilă a spus că doreşte ca, până la 31 decembrie, remanierea guvernamentală recentă să fie realizată în întregime, şi cu portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare Regională, pentru ca executivul să fie complet, mai ales că de la 1 ianuarie, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Premierul le-a reamintit ziariştilor că i-a propus preşedintelui să îi spună dacă are rezerve faţă de noile numiri: Mircea Drăghici, la Transporturi, şi Lia Olguţa Vasilescu, la Dezvoltare Regională.

Viorica Dăncilă s-a referit şi la ordonanţa de urgenţă privind aministia şi graţierea, despre care a reafirmat că nu se află pe masa ei de lucru, dar a precizat că nu va accepta un asemenea act normativ dacă el nu va fi iniţiat de ministrul justiţiei.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru ordonanţa de urgenţă privind Codurile Penale, a mai spus premierul.

Despre bugetul pe anul viitor, Viorica Dăncilă a spus că acesta ar putea să fie adoptat în prima şedinţă de guvern de luna viitoare şi trimis Parlamentului spre aprobare, astfel că până la sfârşitul lunii ianuarie el ar putea să fie adoptat.


 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza