Guvernul scoate la vânzare vilele de protocol

Guvernul ar putea discuta în şedinţa de miercuri, proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc condiţiile de vânzare a imobilelor aflate în proprietatea statului şi administrate de Regia Protocolului de Stat.

Adăugat: 19 Octombrie 2011
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Practic, statul vrea să pună capăt privilegiilor celor care stau în vile şi plătesc chirii modice sau nu plătesc deloc.   

Premierul Emil Boc a solicitat, la începutul lunii septembie, conducerii RA-APPS să prezinte o listă clară a locuinţelor de serviciu, adică a acelor proprietăţi menite să găzduiască oficiali şi invitaţi de prim rang ai statului român, proprietăţi pe care actualul Executiv intenţionează să le scoată la vânzare prin licitaţie deschisă cu strigare.

Documentul va cuprinde doar imobilele care nu sunt grevate de sarcini.

Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului, preciza că preţul acestora nu va fi mai mic decât preţul pieţei stabilit de evaluator.

"Guvernul îşi menţine decizia de a scoate la vânzare active ale RA-APPS, dar este nevoie de mai mult timp pentru a alcătui acea listă, pentru a fi sigur că pe acea listă nu se vor regăsi active cu probleme juridice", a spus Ioana Muntean .  

La rândul său, ministrul turismului, Elena Udrea a declarat recent, că cei care doresc să stea în continuare în aceste vile, au posibilitatea cumpărării acestora, "ca un bun proprietar" şi  "nu să tragă foloase de pe urma unui stat care încă îşi mai permite să creeze astfel de avantaje".   

”Uitaţi-vă la vilele în care locuiesc foştii sau urmaşii foştilor nomenclaturişti sau ai nomenclaturiştilor moderni. Stau în vile de protocol, nu plătesc chirie, li se pare că merită să stea acolo. Nu! Dacă cineva îşi permite şi vrea să stea într-o astfel de vilă să o cumpere”, a cerut Elena Udrea.

Iniţial, RA-APPS trebuia să definitiveze lista într-o săptămână.

La mai mult de o lună, Executivul încă nu dispune de toate elementele care ar permite punerea în vânzare a acestor case amplasate în zone centrale ale Bucureştiului.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Octombrie 2011
Ultima actualizare:
18 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza