Guvernul schimbă criteriile de numire a mangerilor de spital

Managerul de spital nu va mai putea să fie membru în conducerea vreunui partid politic, iar rudele sale până la gradul IV nu vor putea să mai aibă funcţii de conducere în aceeaşi unitate.

Adăugat: 16 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul intenţionează să schimbe criteriile pe baza cărora sunt numiţi managerii de spital şi discută astăzi o ordonanţă de urgenţă care prevede profesionalizarea managementului spitalelor.

Cei care vor să fie directori de spital nu trebuie să mai fie medici sau cadre universitare, aşa cum este în prezent.

Managerul de spital nu va mai putea să fie membru în conducerea vreunui partid politic, iar rudele sale până la gradul IV nu vor putea să mai aibă funcţii de conducere în aceeaşi unitate.

Este doar unul din actele normative aflate pe agenda de astăzi a şedinţei de guvern.

Adăpsturile de protecție civilă devin obligatorii

Staţiile de metrou, lăcaşurile de cult şi spaţiile de cazare cu o suprafaţă mai mare sau egală cu 600 mp trebuie să fie dotate obligatoriu cu adăposturi de protecţie civilă, potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de guvern.

Actul normativ include în această categorie şi amenajările sportive închise cu maxim 400 de locuri pe scaune.

Scapă de noile reglementări în materie de protecţie civilă atât clădirile cu destinaţie pentru cultură incluse în categoria monumentelor istorice, cât şi acele cladiri care au un subsol cu o suprafaţă mai mică de 600 mp, invocate fiind în acest caz costurile foarte mari de proiectare, executare şi dotare pentru realizarea în condiţii optime a acestor construcţii.

Detalii despre această măsură, dar şi despre alte proiecte de acte normative adoptate astăzi de executiv vor fi făcute public la finalul şedinţei executivului în cadrul unei conferinţe de presă.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza