Guvernul României, poziţie similară cu alte state UE în privinţa Ungariei

Poziția Guvernului României cu privire la tratamentul aplicat imigranților de autoritățile maghiare este în acord cu pozițiile exprimate de statele UE, instituțiile UE și alte organisme internaționale.

Adăugat: 17 Septembrie 2015
Ultima actualizare:17 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Guvernul României reiterează poziția conform căreia construcția unui gard la granițele Ungariei cu vecinii săi, care să oprească fluxul de imigranți, este neconformă cu normele Uniunii Europene. Această poziție a Guvernului României cu privire la tratamentul aplicat imigranților de autoritățile maghiare este în acord cu cele exprimate de statele UE, instituțiile UE și alte organisme internaționale", se precizează în comunicatul postat pe site-ul Guvernului României.

De asemenea, Guvernul României consideră reacțiile oficialilor maghiari la opiniile exprimate de către autoritățile de la București ca fiind total nejustificate.

Potrivit comunicatului, autorităţile române vor continua dialogul cu toţi partenerii europeni pentru a găsi cele mai bune soluţii care să conducă la rezolvarea acestei situaţii şi la depăşirea, în spirit european, a provocărilor apărute în ultimele luni.

"Vom continua un dialog cu toți partenerii europeni pentru a găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea acestei situații și pentru depășirea, în spirit european, a provocarilor apărute în ultimele luni", se mai arată în documentul de presă.

AICI Comunicatul integral al Guvernului României

Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petruţa Dinu
Adăugat:
17 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza