Guvernul român condamnă cu fermitate atacul terorist de pe aeroportul Atatürk

Premierul Dacian Cioloş a transmis în cursul zilei de azi un mesaj de condoleanţe premierului turc, în care condamnă atacul şi subliniază totodată nevoia de a rămâne fermi în eforturile comune pentru combaterea unor astfel de acte de terorism.

Adăugat: 29 Iunie 2016
Ultima actualizare:29 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Executivul român condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc aseară pe aeroportul Atatürk, din Istanbul, soldat cu numeroase victime, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu.

Potrivit acestuia, din datele oferite atât de autorităţile turce, cât şi de reţeaua consulară europeană, nu există cetăţeni români victime ale atacului terorist.

"Premierul Dacian Cioloş a transmis în cursul zilei de azi un mesaj de condoleanţe premierului turc, în care condamnă atacul şi subliniază totodată nevoia de a rămâne fermi în eforturile comune pentru combaterea unor astfel de acte de terorism. Totodată, la nivelul centralei MAE, aseară a fost activată unitatea de reacţie rapidă a celulei de criză a ministerului, două echipe mobile fiind pregătite să plece în orice moment în sprijinul colegilor din Istanbul", a spus Liviu Iolu.

El a mai spus că printre cetăţenii români aflaţi în atenţia Consulatului General din Istanbul nu sunt răniţi.

O singură persoană a fost lovită în aglomeraţia provocată de panică, dar viaţa acesteia nu este în pericol.

Persoana a fost evacuată şi cazată la hotel la puţin timp după producerea exploziilor, transmite redactorul Radio România Actualităţi Petruţa Obrejan.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza