Guvernul relansează "Casa verde"

Guvernul relansează, astăzi, programul "Casa Verde", cu accent pe eficienţa energetică a clădirilor.

Adăugat: 26 Iulie 2016
Ultima actualizare:26 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După cinci ani, programul "Casa Verde" va fi reluat astăzi prin "Casa Verde Plus" şi "Casa Verde Clasic", anunţă Ministerul Mediului.

Acesta va finanţa prin programul "Casa Verde Clasic" investiţii care utilizează materiale pentru izolaţie cum ar fi cânepa, lâna sau piatra bazaltică, suma totală fiind de 150 de milioane de lei.

Pentru programul "Casa Verde Plus" vor fi alocaţi 45 de milioane de lei, din care vor fi finanţate materiale ecologice, sisteme de acoperişuri verzi şi sisteme de eficientizare a consumului de resurse.

"Suma maximă acordată unui beneficiar poate ajunge la 40 mii de lei. Când am stabilit această sumă, am luat în considerare un cost de 120 lei pe metru pătrat. Cheltuielile eligibile implică atât achiziţionarea de materiale, cât şi manoperă. Pentru o casă cu o amprentă de circa 90 metri pătraţi, să spunem, această sumă poate acoperi aproape integral costurile de termoizolare a faţadei şi acoperişului cu izolaţie de 15 centimetri. Banii pot fi utilizaţi, atât în cazul renovării unei clădiri existente, cât şi în cazul termoficării unei locuinţe care se construieşte nou.  eporter: În 2011, au beneficiat de acest program circa 15 mii de beneficiari, din care aproximativ 2 mii îşi aşteaptă încă finanţarea - potrivit ministrului de resort", a spus Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului. 

Beneficiarii vor fi persoane fizice, asociaţii de locatari, instituţii publice, şcoli sau spitale.Autor:
Florentina Varga
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza