Guvernul propune modificarea etapelor în care vor creşte salariile bugetarilor

Medicii şi profesorii ar urma să primească creşterile salariale promise cu două luni mai târziu, din cauza amendamentelor făcute în Senat, a anuntat astăzi ministrul muncii.

Adăugat: 6 Iunie 2017
Ultima actualizare:6 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii
trimite pe mail

Guvernul propune modificarea etapelor în care vor creşte salariile bugetarilor faţă de varianta iniţială a proiectului legii salarizării unitare.

Din cauza amendamentelor făcute în Senat s-a ajuns la depăşirea bugetului, iar medicii şi profesorii ar urma să primească creşterile salariale promise cu două luni mai târziu, a anuntat astăzi ministrul muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a explicat la Antena 3 că ultimele discuţii din Executiv au întârziat începerea dezbaterilor documentului în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

"De la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut de 25%. De la 1 martie, încă 20% pentru profesori, care, adăugat la creşterea de 25% înseamnă de fapt o creştere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii şi asistentele au creşteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie. Ar fi trebuit să intrăm de la 1 ianuarie, dar au fost foarte multe amendamente pe care noi le-am acceptat la Senat şi la Camera Deputaţilor. Deci toate acestea, calculate pe impact faţă de varianta iniţială a legii, ne-au dus la situaţia în care să se mai amâne până la 1 martie creşteri la Educaţie şi la Sănătate", a spus ministrul Lia Olguţa Vasilescu.

Comisia pentru muncă ar urma să facă ultimele ajustări la actul normativ, înainte ca proiectul să intre astăzi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza