Guvernul promite sprijin pentru Dacia-Renault şi Ford România

Premierul Victor Ponta a promis, în numele Guvernului, că se vor găsi soluţii pentru stimularea vânzărilor de autoturisme noi.

Adăugat: 12 Octombrie 2012
Ultima actualizare:12 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prim-ministrul Victor Ponta, împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile au discutat, vineri, despre măsuri de stimulare a vânzării de autoturisme noi, printre care identificarea de soluţii pentru taxa auto şi continuarea şi îmbunătăţirea programului RABLA.

Şeful Guvernului şi reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România au căutat soluţii, în condiţiile scăderii înregistrate de piaţa auto în cursul acestui an.

Primul ministru consideră importantă înnoirea parcului auto atât pentru protecţia mediului, cât şi pentru creşterea gradului de siguranţă al conducătorilor auto.

La discuţii, Victor Ponta a reafirmat angajamentul Guvernului de a sprijini activitatea celor doi producători prezenţi în România, Dacia-Renault şi Ford România.

Vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale au scăzut


Potrivit firmelor din domeniu, vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale au scăzut, recent, până la niveluri comparabile cu cele din anul 2000.

Conform APIA, cifra de afaceri în domeniu a fost îngenuncheată, iar trendul rămâne unul descrescător.

Înmatriculările de automobile au scăzut în primele opt luni cu 9,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în august cu 42%.

Vicepreşedintele APIA, Brent Valmar, susţine că nu mai putem vorbi de profitabilitate în vânzarea de maşini noi.

Ponderea persoanelor fizice care cumpără maşini este în scădere dramatică.

Motivele încep de la criza economică, ţin şi de modificările legislative privind taxele de înmatriculare şi ajung la importul de maşini second-hand.

În acest context, producătorii şi importatorii de automobile afirmă că piaţa auto trebuie susţinută cu un program consistent şi au cerut premierului măsuri fiscale care să promoveze achiziţia de maşini mai puţin poluante.

Ei spun că peste 750.000 de maşini din parcul auto actual au o vechime de peste 20 de ani şi ar trebui casate anual cel puţin 100.000 de unităţi.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii APIA au solicitat şi menţinerea taxei de înmatriculare în forma actuală.Autor:
Angela Matei
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
12 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza