Guvernul pregătește un plan de măsuri pentru votul prin corespondență

Guvernul lucrează, în prezent, la pachetul legislaţiei secundare, care trebuie adoptat în perioada imediat următoare și pregătește un plan de măsuri pentru votul prin corespondență.

Adăugat: 8 Februarie 2016
Ultima actualizare:8 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș în Parlament
trimite pe mail

Guvernul va pune la dispoziţia Parlamentului, până la sfârşitul săptămânii, un plan de măsuri pentru votul prin corespondenţă, a anunţat în plenul Camerei Depuitaţilor, premierul Dacian Cioloş.

El a apreciat că responsabilitatea organizării alegerilor în diaspora este împărţită între Executiv şi Autoritatea Electorală Permanentă.

Guvernul lucrează, în prezent, la pachetul legislaţiei secundare, care trebuie adoptat în perioada imediat următoare.

Potrivit şefului Guvernului, Ministerul de Externe a supus deja consultării publice lista documentelor doveditoare referitoare la reşedinţa în străinătate astfel încât cetăţenii să vină cu completări.

În paralel, Ministerul şi Autoritatea Electroală Permanentă au început o campanie de informare cu privire la votul prin corespondenţă.

Dacian Cioloş a mai spus că Poşta Română, care are atribuţii legate de pregătirea corespondenţei pentru electoratul care doreşte să folosească acest tip de vot, este pregătită să-şi asume această responsabilitate.

VIDEO Discursul premierului Dacian Cioloș.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza