Guvernul pregăteşte programe pentru combaterea sărăciei în rândul copiilor

Guvernul ia în calcul lansarea unor noi programe din fonduri europene pentru combaterea sărăciei în rândul copiilor.

Adăugat: 29 Martie 2017
Ultima actualizare:29 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În momentul de faţă există un proiect pilot la Bacău prin care minorilor li se asigură un pachet minim de servicii, inclusiv medicale.

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, a anunţat în exclusivitate la RRA că practica ar putea fi extinsă anul acesta în toată ţara. 

"Avem atât din programul operaţional "capital uman" surse de finanţare cât şi din programul operaţional regional. Aici vorbim de un pachet integrat de servicii dedicate copiilor la nivelul comunităţilor locale. Îl preluăm la nivel naţional. Ce înseamnă acest pachet integrat de servicii sociale? Educaţie, asistenţă socială, asistenţă sanitară. Iar a doua prioritate pe care o avem pentru reducerea sărăciei în rândul copiilor este dezinsituţinalizarea. Copiii trebuie să fie integraţi în comunitate şi aş vrea să mai adaug: susţinem garanţia pentru copii, o schemă care, cu siguranţă, va găsi o sursă de finanţare separată din fondurile europene, desigur pentru următoarea perioadă de programare", a precizat Rovana Plumb.

Potrivit celui mai recent raport, întocmit de organizaţia "Salvaţi copiii", peste 26 de milioane de copii europeni se află în prag de sărăcie, adică unul din trei.

În România însă, procentul este mai mare, precizează redactorul RRA Andreea Marin.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andreea Marin
Adăugat:
29 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza