Guvernul pregăteşte o rectificare bugetară pozitivă

Premierul Victor Ponta afirmă că şedinţa următoare de guvern se va axa în principal pe rectificarea bugetară, care va fi una pozitivă.

Adăugat: 22 Iulie 2015
Ultima actualizare:22 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul va aproba marţea viitoare prima rectificare bugetară din acest an,  anunţat primul ministru, în deschiderea şedinţei de guvern.

Va fi o rectificare pozitivă, a precizat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta le-a amintit miniştrilor că marţea viitoare, într-adevăr, şedinţa de guvern se va axa în principal pe rectificarea bugetară, o rectificare, de această dată, pozitivă.

Victor Ponta spunea că nimeni nu pierde niciun leu, că sunt mai mulţi bani decât s-au trecut în Legea bugetului, însă s-a arătat nemulţumit că există în continuare mai multe ministere care nu şi-au cheltuit bugetele, evident prin intermediul unor proiecte viabile.

El i-a urat succes şi noului ministru al transporturilor, Iulian Matache, amintindu-i totodată, că are în buget 13 miliarde, bani pe care ar fi bine să-i investească în infrastructura rutieră şi căi ferate, acolo unde există mare nevoie.

Pe de altă parte, şeful Executivului a abordat şi situaţia tinerei violate la Vaslui, spunând că se solidarizează nu doar cu victima, ci cu toate victimele pentru care nu se face dreptate.

El a adăugat  că dacă mass-media nu ar fi aflat despre acest caz, cei 7 infractori periculoşi ar fi rămas în libertate.

În acest context, Victor Ponta i-a cerut ministrului justiţiei, Robert Cazanciuc, să-şi exercite în CSM întreaga autoritate pentru rezolvarea corectă a acestui caz, iar dacă CSM-ul nu va lua nicio măsură, îi aşteaptă demisia.

Premierul a afirmat că asemenea fapte nu sunt singulare şi cineva trebuie să tragă un semnal de alarmă.  Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza