Guvernul pregăteşte o ordonanţă pentru deblocarea proiectelor din Transporturi

Premierul Dacian Cioloş anunţă că Ministerul Transporturilor are în pregătire o serie de acte normative pentru a debloca procesul de avizare care întârzie anumite proiecte de infrastructură.

Adăugat: 5 Februarie 2016
Ultima actualizare:5 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Şeful executivului a adăugat, azi, într-o declaraţie de presă că de asemenea se pregătesc documentele şi pentru a facilita pregătirea contractelor de achiziţii publice.

"În zilele următoare, Ministerul Transporturilor pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru a debloca procesul de avizare şi autorizare care întârzie foarte mult multe proiecte - scoaterea din circuitul agricol de exemplu, diferitele avize legate de transportatorii de energie ş.a.m.d, alţi parteneri care intră în contact cu proiectele de infrastructură. E în pregătire, totodată, e chestiune de zile, o hotărâre de guvern pentru a clarifica anumite aspecte legate de achiziţiile publice, la fel, pentru a facilita, pentru a simplifica şi transparentiza mai mult pregătirea contractelor de achiziţii publice", a precizat Cioloş, la finalul unei întâlniri de lucru avute la Ministerul Transporturilor.

Premierul a adăugat că i-a solicitat directorului CNADNR, Cătălin Homor, să vină în perioada următoare cu o viziune mai precisă legată de intenţiile sale pentru reprofesionalizarea companiei de drumuri.

"I-am cerut domnului director general al CNADNR ca în săptămânile următoare să vină cu o viziune mai precisă legat de ceea ce vrea să facă şi în managementul companiei pentru a accelera procesul de reprofesionalizare a companiei prin creşterea performanţei în pregătirea şi în monitorizarea proiectelor pe care le are în responsabilitate", a precizat prim-ministrul, citat de Agerpres.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza