Guvernul pregăteşte o nouă lege a pensiilor

Guvernul pregăteşte o nouă lege a pensiilor, pentru a corecta toate nedreptăţile din actele normative în vigoare.

Adăugat: 22 August 2017
Ultima actualizare:22 August 2017

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut de ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, după discuţiile de ieri cu reprezentanţii Confederaţiei Sindicale Meridian:  

"Avem de-a face cu o Lege a pensiilor care are foarte multe inechităţi. S-a încercat de-a lungul anilor, în Parlament, să se tot corecteze aceste inechităţi şi, din păcate, unele aşa-zise corecturi au generat inechităţi chiar mai mari decât erau înainte şi totul se poate regla numai printr-o lege nouă şi au înţeles acest lucru şi cred că susţin şi ei această variantă", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.  

Sindicaliştii au solicitat mai ales eliminarea pensiilor speciale.

Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu:  Să facem o lege ca pensiile speciale să dispară. Să se mărească pensia la cei mulţi, aşa este normal. Avem nevoie de forţă de muncă, avem nevoie în mod deosebit să stimulăm pe cei care muncesc, să atragem tinerii să muncească, să se angajeze, pentru că locuri de muncă există; că trebuie să fie plătite mai bine, asta este cu totul altceva. 

Alte subiecte abordate de sindicalişti în discuţiile cu ministrul Muncii au vizat prelungirea perioadei de aplicare a măsurilor de protecţie socială destinate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, pensionarea minerilor şi adoptarea statutului personalului feroviar.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza