Guvernul pregăteşte o a treia rectificare bugetară din acest an

Potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe, vor fi mai mulţi bani pentru justiţie, agricultură, transporturi, educaţie şi apărare, în principal pentru achitarea diverselor drepturi salariale sau despăgubiri câştigate în instanţe.

Adăugat: 30 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:30 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reduceri de fonduri se vor face, între altele, la ministerele muncii, dezvoltării şi sănăţii.

Rectificarea pozitivă, efectuată în mod excepţional de guvern prin derogare de la lege, este posibilă datorită creşterii veniturilor şi scăderii ponderii cheltuielilor faţă de Produsul Intern Brut, a explicat într-un comunicat de presă ministrul delegat pentru buget, Darius Gabriel Vâlcov.

El a mai spus că, pentru prima dată, arieratele vor fi zero la sfârşitul anului, iar în acest scop primăriile vor primi peste 720 de milioane de lei.

Conform proiectului supus dezbaterii publice timp de 10 zile, va primi bani în plus Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, peste 450 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor stabilite prin titluri executorii.

Ministerul Justiţiei şi Parchetul vor beneficia împreună de peste 600 de milioane de lei, iar agricultura, transporturile şi educaţia de sume cuprinse între 140 şi 175 de milioane, toate pentru diverse drepturi salariale stabilite de lege sau câştigate în instanţe.

Vor mai merge 73 de milioane la apărare pentru materiale, reparaţii şi echipamente militare, iar alte 9 la cultură pentru finanţarea restaurării monumentelor istorice.

În schimb, bugetul Ministerului Muncii va fi diminuat cu aproape 850 de milioane de lei, cel al Dezvoltării cu 660 de milioane, iar cel al Sănătăţii cu peste 250 de milioane de lei. Reduceri de bugete cuprinse între 1 şi 36 de milioane lei vor mai fi operate la Preşedinţie, Externe sau Economie.Autor:
Gabriela Tătărău
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza