Guvernul pregătește a doua rectificare bugetară

Prin rectificarea bugetară vor primi fonduri mai mari bugetele locale, Ministerul Muncii, sau MAI.

Adăugat: 12 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a pregătit ordonanţa de urgenţă pentru cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, care, potrivit Ministerului Finanţelor, va fi una pozitivă, pe fondul unei creşteri economice de 6,1 la sută, peste estimările iniţiale.

În acelaşi timp se menţine deficitul bugetar în limita impusă de reglementările europene.

Vor fi însă şi ministere sau instituţii care pierd fonduri, potrivit proiectului ordonanţei de urgenţă.

S-au alocat fonduri suplimentare la bugetele locale, pentru plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială către personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului şi a învăţământului particular sau confesional acreditat.

Bani mai mulţi va primi şi Ministerul Muncii pentru plata drepturilor persoanelor cu handicap a alocaţiilor de stat pentru copii şi a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului.

La Ministerul Afacerilor Interne s-a mărit bugetul pentru plata pensiilor militare de stat cuvenite cadrelor militare trecute în rezervă şi poliţiştilor cărora le-au încetat raporturile de serviciu în anul 2017.

Ministerul Sănătăţii are bani în plus în principal pentru acţiunile şi programele de sănătate, pentru plata salariilor medicilor rezidenţi şi personalului medical din structurile de primiri urgenţe.

De fonduri suplimentare se bucură şi ministerele Justiţiei, Transporturilor sau Educaţiei Naţionale, Diminuări vor fi operate la ministerele pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Finanţelor Publice, Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene, Culturii şi Mediului.

Proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind a doua rectificare bugetară pentru anul 2017 poate fi consultat pe site-ul Ministerului Finanţelor şi va fi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Guvern.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza