Guvernul nu va lua măsuri de austeritate în perioada viitoare

Consolidarea fiscală și raționalizarea cheltuielilor sunt recomandările FMI pentru România, dar, potrivit ministrului finanțelor, aceste obiective nu implică noi măsuri de austeritate.

Adăugat: 10 Octombrie 2010
Ultima actualizare:10 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul român de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, după întâlnirea informală cu membrii conducerii FMI de la Washington, că Guvernul nu va lua măsuri noi de austeritate în perioada următoare.


Raţionalizarea cheluielilor, consolidarea fiscală şi stimularea mediului privat sunt însă în continuare pe lista obiectivelor sugerate de către Fondul Monetar Internaţional.


"Lucrurile merg spre normalitate", a declarat  ministrul român al finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, care a participat la reuniunea Fondului Monetar Internațional şi a  Băncii Mondiale şi care a avut o întâlnire informală cu membri ai boardului FMI.


"Nu este nicio problemă legată de continuarea acordului cu FMI. Cei de la FMI, că au fost şi din conducerea Fondului, au fost mulţumiţi referitor la eforturile care au fost depuse de România  în implementarea reformelor structurale. Deci, România merge pe o consolidare fiscală şi predictibilitatea politicii fiscale", a declarat Ialomițianu.Gheorghe Ialomiţianu, a precizat că FMI așteaptă de la România măsuri economice concrete.


"Stabilitatea fiscală şi ducerea măsurilor până la capăt, pentru că altfel nu vom avea rezultatele preconizate. Adică raţionalizarea cheltuielilor, stabilitatea fiscală sunt lucrurile pe care le-am convenit şi trebuie să le rezolvăm, pentru că altfel nu vom avea credibilitate pe plan extern. România, din punct de vedere al deficitului bugetar şi al datoriei publice, stă bine. Problema este revenirea sectorului economic; aici trebuie să găsim mai mult spaţiu fiscal pentru a ajuta mediul de afaceri", spune ministrul. .


"Prin creşterea salarială din sectorul bugetar, de la începutul anului viitor, nu se vor recupera în totalitate cele 25 de procente pierdute după aplicarea măsurilor de austeritate", a ţinut să precizeze Gheorghe Ialomiţianu.Autor:
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza