Guvernul nu renunţă la OUG privind modificarea Codurilor penale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declară că social democraţii au câştigat alegerile prin votul legitim dat de cetăţeni, ceea ce îi obligă să continue punerea în practică a programului de guvernare.

Adăugat: 3 Februarie 2017
Ultima actualizare:3 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Sorin Grindeanu (stânga) şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea
trimite pe mail

Guvernul a decis să menţină ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea, faţă de care zeci de mii de oameni au protestat şi ieri, pentru a treia zi consecutiv.

Decizia a fost luată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, care i-a dat Cabinetului Grindeanu un vot de încredere pentru a continua guvernarea.  

Premierul Sorin Grindeanu şi membrii cabinetului au venit în faţa liderilor PSD de la centru şi din teritoriu pentru a obţine un vot de încredere de a continua programul de guvernare asumat.

Votul dat cabinetului a fost în unanimitate.   

"Era extrem de important ca în faţa Comitetului Executiv Naţional să fac un raport faţă de ceea ce a făcut guvernul în ultima lună, este forul care a susţinut guvernul, m-a susţinut pe mine ca şi prim ministru, pe ceilalţi membri ai cabinetului", a spus Sorin Grindeanu.  

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că social democraţii au câştigat alegerile prin votul legitim dat de cetăţeni, ceea ce îi obligă să continue punerea în practică a programului de guvernare. 

"Suntem în continuare determinaţi să exercităm atât puterea executivă, guvernamentală, cât şi puterea legislativă acordată de către cetăţeni, să exercităm într-un mod legitim şi constituţional. Şi considerăm că orice încercare de subminare a activităţii guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale", a susţinut Liviu Dragnea. 

Social-democraţii au decis să nu renunţe la ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale, document care a declanşat proteste de stradă.

Liviu Dragnea spunea că se duce o campanie de dezinformare pe acest subiect, iar în ceea ce îl priveşte, actul normativ nu opreşte procesul în care el este implicat.

Liviu Dragnea s-a referit şi la protestele din ultimele zile, precizând că respectă dreptul cetăţenilor de a ieşi în stradă, dar nu este de acord cu actele de violenţă.

Liderul social-democrat a ţinut să dezmintă şi informaţiile potrivit cărora PSD intenţionează să comaseze DNA cu DIICOT sau să schimbe procurorul general.

Pe de altă parte, social-democraţii au decis să nu organizeze mitinguri de susţinere a guvernului, în schimb, liderii din teritoriu vor iniţia o campanie de strângere de semnături pentru a vedea sprijinul de care se bucură partidul.
 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza