Guvernul nu doreşte închiderea Complexului Energetic Oltenia

Actualul guvern nu intenţionează să închidă Complexul Energetic Oltenia şi face eforturi pentru a se ajunge la un plan de redresare a companiei - dă asigurări, ministrul Economiei, vicepremierul Costin Borc.

Adăugat: 18 Aprilie 2016
Ultima actualizare:18 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Costin Borc, vicepremier, ministrul Economiei
trimite pe mail

300 de angajaţi ai Complexului le-au cerut astăzi autorităţilor, în Capitală, să le salveze locurile de muncă, iar zeci dintre ei au străbătut pe jos cei 300 de kilometri dintre Târgu Jiu şi Bucureşti.

Vicepremierul Costin Borc le-a promis protestatarilor că se va întâlni cu ei ori de câte ori va fi nevoie, în încercarea de a transforma compania într-un lider pe piaţa energiei româneşti.

"Am stabilit împreună cu liderii dumneavoastră de sindicat, ne întâlnim fie la Bucureşti, fie la Târgu Jiu, fie în Valea Jiului, când o fi nevoie. O dată la două săptămâni, să punctăm fiecare din lucrurile pe care le-am convenit, în aşa fel încât CO să devină societate-fanion a energiei româneşti, cum trebuie să fie", a afirmat Borc.

Chiar dacă are probleme financiare şi a acumulat mari datorii, Complexul Oltenia are o importantă strategică pentru sectorul energetic naţional şi nu se poate renunţa la el - a atras atenţia în emisiunea "Probleme la zi", de la Radio România Actualităţi, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari, Doru Clăiete:

"Sistemul energetic naţional românesc nu îşi poate permite luxul de a nu apela la Complexul Energetic Oltenia, pentru că energia pe cărbune este energia cea mai sigură, în sensul că noi putem da energie şi pe ploaie, şi pe secetă, şi la temperaturi de +30-+40 de grade, şi la -40 de grade. Deci, noi suntem cei care asigurăm stabilitatea sistemului energetic naţional", a spus Clăiete.

Piaţa energetică românească are nevoie de legi care să asigure o competiţie corectă între producători - a afirmat, în aceeaşi emisiune, unul dintre directorii Complexului Energetic Oltenia, Ionel Ilie.

Ionel Ilie: /.../ nişte modificări la Legea energiei, la Legea 123, care să precizeze clar modul de comportare în piaţă al tuturor producătorilor - şi nu mă refer numai la Complexul Oltenia, mă refer la tot ce înseamnă producător în România, ca să fie o competiţie corectă pentru toţi.

Complexul Energetic Oltenia are 15.000 de angajaţi, iar conducerea societăţii intenţionează să disponibilizeze 2.000 dintre ei în luna iulie. Compania, care produce energie electrică din exploatarea lignitului, a înregistrat numai anul trecut pierderi de aproape un miliard de lei.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza