Guvernul măreşte salariile în sistemul sanitar

Peste 180.000 de persoane din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor publice locale, dar şi alte 13.000 de persoane din ministerele ce dispun de propria reţea sanitară vor avea salarii mai mari cu 25%.

Adăugat: 26 August 2015
Ultima actualizare:26 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aproape 200.000 de persoane din sistemul sanitar ar putea beneficia de majorări salariale de la 1 octombrie, dacă se va aproba astăzi în şedinţa de guvern propunerea de ordonanţă de urgenţă care va fi supusă analizei de către ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu. 

Majorarea salariilor în sectorul sanitar este posibilă datorită economiilor făcute în cadrul ministerului de resort şi în special prin introducerea cardului de sănătate, afirma recent premierul Victor Ponta.

El i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să aducă astăzi în discuţia miniştrilor proiectul de ordonanţă de urgentă care vizează salariile medicilor, astfel încât de la 1 octombrie să poată fi aplicată o majorare de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical.

Potrivit premierului, de această măsură vor beneficia peste 180.000 de persoane din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor publice locale, dar şi alte 13.000 de persoane din ministerele ce dispun de propria reţea sanitară.

Şeful executivului preciza că impactul acestei creşteri salariale este în jur de 1,7 miliarde de lei, existând asigurate pentru acest an toate fondurile necesare.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza