Guvernul lucrează la un proiect de lege privind izolarea și carantina

Guvernul lucrează la un proiect de lege pentru a-i ţine în continuare pe cei infectaţi cu COVID-19 în izolare sau carantină.

Adăugat: 5 Iulie 2020
Ultima actualizare:5 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Din raportările zilnice au fost excluse în ultimele zile datele legate de numărul persoanelor aflate în izolare sau carantină, după publicarea motivării deciziei CCR, care a stabilit că reglementările privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei nu sunt conforme cu legea fundamentală.

Deşi a criticat hotărârea Curţii Constituţionale premierul Ludovic Orban a anunţat că se lucrează la un proiect de lege pentru a-i ţine în continuare pe cei infectaţi în izolare sau carantină.

După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR, începând cu data de 2 iulie măsura izolării la domiciliu şi carantinării instituţionalizate a fost suspendată temporar pentru toate persoanele, inclusiv pentru cele aflate în această situaţie anterior datei respective.

Primele efecte ale hotărârii Curţii nu au întârziat să apară.

Mai mulţi pacienţi bolnavi de COVID-19 au cerut externarea.

S-a întâmplat la Spitalul "Victor Babeş" şi Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti, iar doctorii au avertizat asupra riscului reîntoarcerii în societate a celor infectaţi.

De asemenea, ieri 65 de persoane dintre cele aproape 100 internate în centrul de carantină al Primăriei Capitalei au plecat acasă la cerere.

Acestea ajunseseră în carantină tocmai pentru că încălcaseră măsura izolării la domiciliu.

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea recent că deja se lucrează pentru a pune toate reglementările în acord cu deciziile CCR.

Nelu Tătaru: Au fost nişte motivării ale Curţii Condiţionale, care recomandau claritate şi previzibilitate. Le vom face într-un proiect legislativ, vom reveni şi cu un ordin de ministru în ceea ce priveşte această izolare. Avem un termen de 45 de zile în care Parlamentul şi Guvernul să pună în aplicare şi în concordanţă cu deciziile Curţii Constituţionale. Ne vom grăbi să avem acest proiect legislativ.

Ministrul sănătăţii afirma, în conext, că este convins că executivul va avea susţinerea parlamentului, fiind vorba de o problemă naţională şi nu de una politică.Autor:
Mihaela Dumitrescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza