Guvernul lansează proiectul "Primul loc de muncă"

Guvernul va lansa luna viitoare programul naţional "Primul loc de muncă", adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani - a anunţat la Radio România Actualităţi ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

Adăugat: 27 Februarie 2015
Ultima actualizare:27 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene
trimite pe mail

Cei interesaţi vor putea fi încadraţi în muncă în administraţia publică, dar şi la companii de pe piaţa românească, dispuse să externalizeze unele servicii.

Prin intermediul programului, tinerii între 16 şi 24 de ani vor putea fi încadraţi în muncă în administraţia publică, dar şi la companii de pe piaţa românească, companii dispuse să externalizeze unele servicii.

O altă noutate anunţată de ministrul fondurilor europene este sprijinirea românilor din afara graniţelor pentru deschiderea unei afaceri cu sediul în România, dar a cărei activitate se poate desfăşura în ţara de domiciliu.

"Dacă românii decid să rămână în afara ţării, în alte ţări europene, atunci o să am grijă ca ei să trăiască acolo unde trăiesc cel puţin la fel de bine precum o fac ceilalţi cetăţeni şi de-asta am lansat această finanţare, care spune ce? Putem să finanţăm proiecte pentru românii din afară până la 745.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri în România, pentru ca eu, stat, să impozitez, totuşi, acea activitate. Dar e activitate care se desfăşoară în statul în care românul nostru trăieşte", a explicat, la RRA, ministrul Teodorovici.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza