Guvernul îşi propune să investească în minerit

Complexul energetic Hunedoara şi termocentralele din subordinea acestuia reprezintă obiective strategice de interes naţional, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Adăugat: 2 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul îşi propune să investească în minerit în cadrul unei strategii pentru sistemul energetic naţional, a declarat, astăzi, premierul Mihai Tudose, după ce a vizitat termocentrala Mintia, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea.  

Complexul energetic Hunedoara şi termocentralele din subordinea acestuia reprezintă obiective strategice de interes naţional, a declarat Liviu Dragnea aflat într-o vizită în judeţul Hunedoara.

El a precizat că este în lucru un plan de reorganizare care va ţine seamă de importanţa complexului pentru sistemul energetic.  

"Abordarea noastră nu este una contabilă. Este o abordare de securitate naţională în domeniul energetic. Asta înseamnă strategia de investiţii şi de dezvoltare a acestui complex. Deci, nu putem să fim de acord ca acest furnizor de energie electrică să se lichideze sau să intre într-un proces de închidere", a spus Liviu Dragnea.  

Şi premierul Mihai Tudose a subliniat importanţa acordată la nivelul guvernului şi a coaliţiei de guvernare mineritului din Valea Jiului, care va fi reorganizat şi va primi fonduri pentru siguranţa muncii. 

"Nu vrem ca din două în două săptămâni să trimitem elicoptere pe Valea Jiului, să mai scoatem câte un om, doi din mină să-i ducem la spitale la Bucureşti, face parte din strategia generală. Tehnologia fiind de acum 50 de ani  este evident că nu putem vorbi de competitivitate", a susţinut Mihai Tudose.
 Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza