Guvernul intenţionează să reia relaţiile cu Mongolia la nivel de ambasadă

Pentru a veni în sprijinul intensificării cooperării bilaterale dintre România şi Mongolia, Guvernul de la Bucureşti are în vedere reluarea relaţiilor la nivel de ambasadă.

Adăugat: 18 Iulie 2016
Ultima actualizare:18 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aflat în vizită în Mongolia, premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu absolvenţi din această ţară care au studiat la facultăţi din România.

37 de astfel de persoane, reprezentante a trei generaţii, au participat la întâlnirea cu demnitarul român.

S-a discutat despre modul în care se poate îmbunătăţi cooperarea economică dintre cele două ţări, dar şi o serie de aspecte culturale sau diplomatice.

"I-am propus noului premier de la Ulan Bator, în cadrul bilateralei de la summitul Asia-Europa, câteva idei de cooperare, care ar fi în interes reciproc", spunea ieri, la întâlnirea cu foştii studenţi mongoli, şeful executivului român, Dacian Cioloş.

El le-a cerut acestora să sprijine activ demersul autorităţilor române de colaborare, mai ales în domenii cum ar fi agricultura, energia, extracţia resurselor naturale, dar şi în alte domenii.

"Obiectivul nostru este ca în toamnă, probabil în septembrie sau octombrie, să organizeze un eveniment aici, la Ulan Bator, în care să prezinte oportunităţile de colaborare pe domeniul economic cu România şi atunci, ar fi o primă ocazie să ne daţi o mână de ajutor, în măsura în care doriţi şi să vorbiţi în jurul dumneavoastră, să identificăm persoane, companii care ar fi interesate de o colaborare economică cu România şi să participe la evenimentul acesta", a spus Dacian Cioloş. 

Pentru a veni în sprijinul intensificării cooperării bilaterale, Guvernul de la Bucureşti are în vedere chiar reluarea relaţiilor la nivel de ambasadă.

Pe de altă parte, nevoia unei permanenţe româneşti la Ulan Bator este solicitată şi de reprezentanţii Asociaţiei de Prietenie Mongolia-România.

Premierul Dacian Cioloş a participat, la sfârşitul săptămânii, la Summitul Asia-Europa, care a avut loc la Ulan Bator, în Mongolia.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza