Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea pentru modificările la Legile Justiţiei

Miniştrii ar urma să adopte în şedinţa de astăzi proiectul ce va permite angajarea răspunderii executivului privind modificarea anumitor prevederi din Legile Justiţiei.

Adăugat: 6 Decembrie 2019
Ultima actualizare:6 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul intenţionează ca săptămâna viitoare să îşi asume răspunderea în parlament pentru modificările la Legile Justiţiei.

Subiectul se va afla astăzi în atenţia miniştrilor, care se reunesc în şedinţă de la ora 17:00.

Tot astăzi, guvernul urmează să adopte o ordonanţă privind siguranţa feroviară şi să aprobe asistenţa tehnică pentru expertizarea construcţiilor din Albania, după cutremurul de săptămâna trecută.

Miniştrii ar urma să adopte în şedinţa de astăzi proiectul ce va permite angajarea răspunderii executivului privind modificarea anumitor prevederi din Legile Justiţiei, spunea premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, asumarea răspunderii guvernului pe acest pachet va avea loc săptămâna viitoare.

Tot astăzi, miniştrii vor discuta proiectul de lege privind abilitarea executivului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, dar şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind siguranţa feroviară. Iniţiatorii proiectului susţin că principalul scop este de a armoniza legislaţia internă cu cea europeană şi, în acest sens, de a permite proceduri competitive de atribuire a contractelor de servicii publice, optimizarea transportului feroviar, care trebuie să devină mai ecologic, mai sigur şi mai eficient din punct de vedere energetic pentru a asigura un nivel ridicat al mobilităţii, dar şi al protecţiei mediului.

Pe masa executivului se va afla şi un memorandum privind acordarea de asistenţă Albaniei în operaţiunile de expertizare a structurii clădirilor
post cutremur.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza