Guvernul "ia în calcul" angajarea răspunderii în privinţa Codului Fiscal

Modificările Codului Fiscal ar putea fi adoptate prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, astfel încât documentul să treacă de Legislativ până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare.

Adăugat: 20 Februarie 2015
Ultima actualizare:20 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a spus astăzi, la finalul unei reuniuni cu reprezentanţii ONG-urilor pe tema legii electorale,  că ia în calcul inclusiv această variantă a angajării răspunderii a Codului Fiscal.

El a dat câteva motive pentru care ar face acest lucru:

"Voi face toate eforturile ca acest cod să se adopte până la sfârşitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii guvernului dacă la un moment dat se blochează politicianist de către PNL sau de către altcineva. Ce este esenţial este să avem acest cod, să-l adoptăm în timpul acestei sesiuni. De ce? Pentru ca să fie şase luni de zile, să se obişnuiască oamenii cu schimbările. Să avem de la 1 ianuarie în vigoare foarte clar şi reducerea TVA şi toate celelalte lucruri, pentru că nu sunt numai lucruri de dat, sunt şi de luat", a spus el.

Victor Ponta a mai spus că până în acest moment nu şi-a pus "problema" că PNL este împotriva Codului fiscal şi că ar putea bloca adoptarea lui.

Premierul a adăugat el era convins că nu vor exista probleme, dat fiind că erau "nişte măsuri bune de care societatea noastră are nevoie, e vorba doar să le îmbunătăţim".

Întrebat dacă se va consulta şi cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul a răspuns:

"Cu siguranţă mă consult cu toată lumea, iubesc consultarea. Partea proastă este că cu PNL ăsta care totdeauna e contra, ei nu vin la nici o consultare. I-am chemat să ne consultăm pe Codul Fiscal, nu vor; pe legea...Uitaţi-vă că nu am progresat deloc cu legile electorale. Nu vor. Ei se consultă pe facebook între ei", a spus Ponta.

Şeful Guvernului a mai afirmat că este încrezător  că va supravieţui unei eventuale moţiuni de cenzură pe care Opoziţia ar putea să o iniţieze în cazul unei angajări a răspunderii Guvernului pentru Noul Cod Fiscal.

Până la luarea unei decizii privind modul de adoptare a noului document, premierul i-a îndemnat pe toţi cei interesaţi de proiectul Codului fiscal să vină cu propuneri concrete de îmbunătăţire a acestuia.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza