Guvernul discută strategia privind descentralizarea

Strategia Executivului privind descentralizarea este menită să aducă serviciile publice mai aproape de cetăţeni, dar şi o cheltuire mai eficientă a banilor publici.

Adăugat: 12 Aprilie 2017
Ultima actualizare:12 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cabinetul Grindeanu se reuneşte  în şedinţă săptămânală de lucru, iar principalul punct pe ordinea de zi este adoptarea strategiei privind descentralizarea, după cum a anunţat premierul Sorin Grindeanu.

Strategia de descentralizare va fi discutată începând cu ora 15:00.

Este o strategie menită să aducă serviciile publice mai aproape de cetăţeni, dar şi o cheltuire mai eficientă a banilor publici.

După ce strategia va fi aprobată de Executiv, va urma o perioadă în care se vor face calculele necesare descentralizării, iar apoi ministerele vor face teste pilot pentru a vedea impactul.

Subiecte pe agenda Guvernului

Tot astăzi se va decide asupra aprobării schemelor de ajutor de stat necesare sprijinirii investiţiilor în cogenerare de înaltă eficienţă, dar şi a investiţiilor destinate promovării producţiei de energie din surse regenerabile mai puţin exploatate.

Miniştrii vor aproba, potrivit ordinii de zi, şi bugetele de venituri şi cheltuieli pentru companiile Romtehnica, CFR şi Monitorul Oficial.

De o suplimentare a bugetului din Fondul de rezervă al Guvernului, vor beneficia şi cele două camere ale Parlamentului, banii urmând să fie utilizaţi pentru finanţarea cheltuielilor ce vor fi determinate de organizarea, la Bucureşti, la începutul lunii octombrie, a sesiunii anuale a Adunării Parlamentare NATO.

Tot astăzi, Guvernul va decide şi asupra declarării, de interes public şi de importanţă naţională, a Campionatului European de Fotbal 2020, precum şi a candidaturii României pentru a se organiza la Bucureşti mai multe meciuri în cadrul turneului final.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza