Guvernul discută noi măsuri de relaxare

O nouă şedinţă de guvern este programată astăzi şi, pentru prima dată după mult timp, ar urma să fie adoptată o hotărâre cu măsuri de relaxare.

Adăugat: 14 Mai 2021
Ultima actualizare:15 Mai 2021

Politica Romaneasca
Foto: Foto: Arhivă/ Agerpres
trimite pe mail

Restricţiile vor fi eliminate treptat şi chiar de mâine se renunţă la obligativitatea purtării măştii în aer liber, dacă nu e un loc aglomerat, şi la interdicţia de circulaţie pe timp de noapte.

Şi magazinele vor reveni la programul obişnuit şi vor putea fi organizate şi evenimente publice sau private, dar, după cum a precizat premierul Florin Cîţu, starea de alertă nu va fi ridicată şi toţi românii trebuie să înţeleagă că suntem încă în pandemie.

Florin Cîţu: Foarte important, apar aceste relaxări, dar toţi românii trebuie să înţeleagă că suntem încă în pandemie, în spaţiu închis rămâne mască, în staţii de autobuz, zone aglomerate, pieţe în aer liber. Am făcut un pas important acum, mai devreme decât estimasem, deci, lucrurile merg bine, dar să nu credem că a trecut. Trebuie să continuăm să mergem să ne vaccinăm - şi aici e foarte important să înţelegem, am reuşit să luăm această măsură mai repede pentru că ne-am vaccinat.

Înaintea şedinţei de guvern va avea loc o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care va redacta propunerile de relaxare, sub forma unui proiect de act normativ , mai transmite reporterul Radio România Actualităţi, Andrei Şerban.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Mai 2021
Ultima actualizare:
15 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza