Guvernul discută în şedinţa de guvern noua rectificare bugetară

Premierul Victor Ponta anunţa ieri că a fi vorba de o rectificare pozitivă, ţinând cont că România este pe excedent bugetar.

Adăugat: 20 Octombrie 2015
Ultima actualizare:20 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful executivului preciza de asemenea că se  are în vedere, în primul rând,  asigurarea finanţării creşterilor salariale pentru medici şi personalul din învăţământ, rezolvarea problemei legate de asigurarea energiei termice în mai multe oraşe, finanţarea ajutorului de minimis pentru IMM-uri, dar şi despăgubirea celor 170 de mii de agricultori afectaţi de secetă.

Mâine şi poimâine, membrii cabinetului vor avea o serie de discuţii destinate pregătirii celei de a doua rectificări bugetare, programată pe agenda şedinţei extraordinare de vineri a Guvernului.

Totodată, miniştrii vor avea în vedere şi alte proiecte de acte normative cum ar fi pachetul de legi privind achiziţiile publice, pachet care  va fi trimis Parlamentului la începutul lunii noiembrie pentru a putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Pachetul cuprinde 4 proiecte de lege care vizează : achiziţiile publice, remediile şi căile de atac, achiziţiile sectoriale şi proiectul de lege privind concesiunile.  

Şeful Executivului , preciza  în urmă cu câteva luni  că, legea care reglementează achiziţiile publice a fost de multe ori modificată şi că "de fiecare dată şi-a dovedit limitele” în aşa fel încât o reformă reală a modului de efectuare a achiziţiilor publice în România este absolut necesară.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza