Guvernul devansează aplicarea unor măsuri din Codul fiscal

Sumele încasate la buget după reducerea TVA îl determină pe premierul Victor Ponta să anunțe devansarea termenului de aplicare a unor măsuri din Codul fiscal.

Adăugat: 2 Septembrie 2015
Ultima actualizare:2 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul urmează să devanseze termenul de aplicare a unor măsuri din Codul fiscal, bazându-se pe încasările din primele opt luni ale anului la bugetul de stat.

Premierul Victor Ponta a reafirmat ieri că sumele au crescut considerabil după reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată la alimente, scăderea contribuţiei la asigurările sociale, concomitent cu întărirea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

"TVA-ul în luna august 2015 cu 9% a fost cu 400 de milioane de lei în plus. Ce vreau să demonstrez cu aceste cifre? Faptul că economia românească răsunde la aceşti doi stimuli, la o reducere controlată a taxelor şi la o activitate eficientă a ANAF. Vreau să spun că prin munca românilor, a companiilor româneşti, prin reduceri de taxe şi prin activitatea ANAF, bugetul a încasat doar pe primele 8 luni cu 2,5 miliarde de euro în plus", a spus premierul.

Parlamentul a început sesiunea de toamnă cu adoptarea noului Cod fiscal cu majoritate de voturi, în forma convenită de partidele politice.

Principalele prevederi vizează reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată la 20% de la începutul anului viitor şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Tot pentru această dată se amână eliminarea supraaccizei de 7 eurocenţi la carburanţi şi a taxei pe construcţiile speciale.

Noul Cod fiscal intră astăzi în dezbaterea deputaţilor din Comisia pentru buget, iar mâine este pe ordinea de zi a plenului Camerei.

Săptămâna viitoare documentul ar putea fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit calendarului anunţat de partidele politice.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza