Guvernul decide salarizarea bugetarilor şi ajutoarele pentru IMM-uri

Executivul a aprobat deja un memorandum privnd susţinerea a încă patru scheme de ajutor de minimis care se adresează întreprinderilor mici şi mjlocii.

Adăugat: 8 Iunie 2016
Ultima actualizare:8 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Palatul Victoria continuă şedinţa de guvern. Pe ordinea de zi este şi ordonanţa de urgenţă privind salarizarea bugetarilor pe 2016.

Guvernul urmează să aprobe astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care salariile cadrelor didactice pot creşte cu 5% din luna august.

O altă creştere de 5% ar urma să aibă loc anul viitor în decembrie, potrivit documentului propus de Ministerul Muncii, a afirmat ministrul de resort, Dragoş Pâslaru.

Ajutoare de minimis pentru IMM-uri

Executivul a aprobat deja un memorandum privnd susţinerea a încă patru scheme de ajutor de minimis care se adresează întreprinderilor mici şi mjlocii.

Acestea fac parte din cele zece programe naţionale multianuale finanţate de la bugetul de stat care se adresează antreprenorilor.

Se estimează că vor beneficia de aceste scheme de ajutor petse 600 de întreprinzători mici şi mijlocii, inclusiv din mediul rural.

Cele patru programe mai vizează anul acesta dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor, microindustrializarea şi dezvoltrea unor icubatoare de afaceri şi tehnologice.

Tot printr-un memorandum, executivul a stabilit şi să răspundă astăzi unei scrisori adresată de comisarul european Corina Creţu pe tema a zece drumuri transfrontaliere la graniţa dintre Ungaria şi România.

În scrisoarea semnată de vicepremierul Vasile Dâncu, executivul explică, printre altele, că autorităţile de resort din Ungaria nu au cerut avizul Poliţiei de Frontieră din România pentru aprobarea unor proiecte.

În document se mai precizează că funcţionarea în regim permanent a celor zece drumuri transfrontaliere cofinanţate din banii europeni depinde în ultimă instanţă de aderarea României la Spaţiul Schengen.
 Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza