Guvernul decide în problema indemnizațiilor pentru mame

Pe ordinea de zi a Guvernului se află ordonanţa de urgenţă care urmează să rezolve problemele din Legea salarizării, legate de indemnizaţiile pentru mame şi plata concediilor medicale.

Adăugat: 22 Februarie 2018
Ultima actualizare:22 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Miniştrii Cabinetului Dăncilă se reunesc astăzi în săptămânala şedinţă de guvern.

Pe ordinea de zi ar putea să fie trecute şi ordonanţa de urgenţă care să rezolve problemele din Legea salarizării legate de indemnizaţiile pentru mame şi plata concediilor medicale.

Premierul Viorica Dăncilă preciza la începutul acestei săptămâni că la viitoarea şedinţă de guvern va fi adoptată o nouoă ordonanţă de urgenţă care să corecteze unele erori ale Legii salarizării unice.

Premierul se referea mai exact la indemnizaţiile pentru mame şi la plata unor concedii medicale.

Aceste indemnizaţii au scăzut în unele cazuri, pentru că a fost modificată baza de calcul, ca urmare a majorării salariului minim pe economie.

Tot la începutul săptămânii Viorica Dăncilă reamintea că Legea salarizării unice se bazează pe principii bune, cum ar fi plata egală la muncă egală, reducerea decalajului între cel mai mare salariu şi cel mai mic şi sustenabilitatea, adică tot ce este prevăzut în lege să poată di susţinut şi financiar.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza