Guvernul dă startul restructurărilor

17 secretari de stat, doi subsecretari şi câte un subprefect din fiecare judeţ şi-au pierdut funcţiile în urma disponibilizărilor anunţate de premierul Emil Boc.

Adăugat: 14 Iulie 2010
Ultima actualizare:15 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, că a semnat deciziile de eliberare din funcţie a 17 secretari de stat şi 2 subsecretari de stat, pentru desfiinţarea unui astfel de post din Ministerul de Interne fiind necesar avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.


El a arătat totodată că, începând de miercuri, în fiecare judeţ vor fi doar câte un subprefect, iar în Bucureşti vor fi doi subprefecţi în loc de trei.


Premierul a arătat că statul cheltuieşte anual pentru fiecare secretar de stat câte 110.000 euro.


"Aceste decizii de restructurare au avut o dublă componentă: o componentă care vizează funcţionarea mai bună a ministerelor şi a prefecturilor şi, în acelaşi timp, de realizare a unor restructurări, inclusiv pe componenta financiară. Fac o precizare că, fără a fi cea mai importantă componenta financiară, totuşi, sunt următoarele costuri la nivel de ani pentru un secretar de stat, pentru un subprefect, sau pentru un subsecretar de stat", a spus Emil Boc după şedinţa de guvern.


Guvernul a decis, săptămâna trecută, ca numărul secretarilor de stat să fie redus la două posturi, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe şi Finanţe, în a căror organigramă vor fi menţinuţi trei secretari de stat.


Prin decizia Guvernului, numărul total al secretarilor de stat va fi diminuat de la 57 posturi (dintre care 7 vacante) la 32 posturi.


Numărul de subprefecţi va fi redus de la 85 posturi (dintre care 7 vacante) la 43 locuri.


Executivul a mai decis ca numărul de subprefecţi să fie redus de la două posturi la o singură funcţie în fiecare judeţ, iar în Bucureşti să fie doi subprefecţi în loc de trei.


Deciziile vor fi publicate joi, în Monitorul Oficial.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Iulie 2010
Ultima actualizare:
15 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza