Guvernul dă bani la rectificarea bugetară pentru salarii

Premierul Victor Ponta susţine că prin această ultimă rectificare bugetară se alocă suplimentar 354 de milioane de lei pentru salarii.

Adăugat: 29 Octombrie 2013
Ultima actualizare:29 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Bugetele Ministerelor Muncii, Dezvoltării, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sănătăţii şi Apărării vor fi tăiate la a doua rectificare din acest an, de alocări suplimentare urmând să beneficieze Afacerile Interne, Justiţia, Externele şi Camera Deputaţilor.

Totodată, toate pensiile vor fi indexate cu 3,75%, însă în privinţa salariilor bugetarilor creşterea nu se va aplica la salariile mari, ci se va încerca fie o majorare a salariului minim, fie se va acorda angajaţilor cu venituri mici - a precizat, la România TV, premierul Victor Ponta. 

Autorităţile explică rectificarea negativă şi prin faptul că gradul de absorbţie a fondurilor europene a crescut, prin urmare statul trebuie să contribuie mai mult la partea de cofinanţare.

Prin ultima rectificare din an se alocă suplimentar 354 de milioane de lei pentru salarii,  a precizat premierul Victor Ponta.

"Asigurăm plata salariilor pentru toate instituţiile unde au apărut... sau unde s-a calculat greşit de la început sau unde au fost situaţii speciale. Cred că cei mai mulţi bani îi dăm la Ministerul de Interne pentru că s-au angajat noile promoţii, dar avem banii prevăzuţi, să nu-i căutaţi la Ministerul Educaţiei, ci la autorităţi locale, pentru profesori, pentru că e vorba de profesorii din preuniversitar, pentru medici i-am trecut la Fondul de rezervă şi-i plătim pe măsură ce sunt necesari. La fel sunt la diverse instituţii. E şi Camera, e şi Senatul. Toţi cei care au de primit drepturi salariale, toate instituţiile centrale sau locale primesc la rectificare banii", a spus premierul. 

Rectificarea va afecta majoritatea ministerelor,  spunea în şedinţa de guvern trecută premierul.

Potrivit proiectului obţinut de Mediafax, cel mai mult ar urma să sufere bugetul Ministerului Muncii, cu o tăiere de peste 520 de milioane de lei, şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţei Publice, peste 315 milioane de lei.

Vor câştiga bani în plus, potrivit proiectului obţinut de Mediafax, printre altele Ministerul Afacerilor Interne - 104 milioane de lei, Ministerul Justiţiei şi Ministerul de Externe.Autor:
Alex Olaru
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza