Guvernul Cioloş trebuie să deblocheze împrumutul pentru Republica Moldova

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că atitudinea guvernului Cioloş de a nu acorda împrumutul de 150 de milioane de euro Republicii Moldova este incorectă.

Adăugat: 13 Iunie 2016
Ultima actualizare:13 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

După o discuţie la Bucureşti, cu preşedintele parlamentului acestei ţări, Adrian Candu, Liviu Dragnea a declarat că împrumutul ar trebui deblocat pentru că actualul guvern de la Chişinău a luat măsuri concrete pentru stabilizarea ţării.

"Nu am înţeles nici până astăzi, în mod oficial, de ce guvernul a blocat ceea ce noi am aprobat. De asemenea este un program la Ministerul Dezvoltării pe care eu l-am gestionat şi care s-a finalizat în construirea unui număr mare de grădinuiţe şi care, la fel, este blocat şi nu înţelegem de ce este blocat", a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Adrian Candu a declarat, la rândul său, că prin reformele aplicate, autorităţile statului doresc să recâştige încrederea instituţiilor internaţionale.

"Sunt deja mai mult de 5 luni în care demonstrăm că prin acţiuni şi rezultate deja obţinute, că există o determinare fără echivoc în a respecta angajamentele noastre faţă de partenerii de dezvoltare - şi aici mă refer şi la FMI şi UE - atât în sincronizarea unei bune agende între guvern şi parlament la implementarea Acordului de asociere şi cel de liber schimb, precum şi reformele aşteptate atât de cetăţenii Republicii Moldova cât şi de partenerii noştri de dezvoltare", a subliniat Adrian Candu.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat recent că România aşteaptă un raport privind planul de reforme stabilit de autorităţile de la Chişinău şi că, în funcţie de acest raport, guvernul de la Bucureşti ar putea decide eliberarea unei prime tranşe din împrumutul promis de Cabinetul Ponta.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza