Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Guvernul Cioloş a fost validat de Parlament

Plenul Parlamentului a votat cu 389 voturi "pentru" şi 115 "împotrivă" noul Guvern condus de Dacian Cioloş. politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO dezbaterile din Parlament.

Guvernul Cioloş a fost validat de Parlament

Articol de Politica Romaneasca, 17 Noiembrie 2015, 11:50

UPDATE 15.53 Ultimul cuvânt de la tribuna plenului Parlamentului a fost acordat şefului noului executiv.

Dacian Cioloş a mulţumit pentru încrederea acordată şi a promis că va colabora cu Parlamentul.

Urmează jurământul de învestitură, programat în această seară, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

UPDATE 15.47 Guvernul Dacian Cioloş a fost învestit în funcţie de Parlament cu 389 de voturi "pentru" şi 115 voturi "împotrivă".

UPDATE 15.30. S-a încheiat votul. Începe numărătoarea voturilor.

UPDATE 14.47 Începe votul pentru învestirea Guvernului. Votul este secret, cu bile.

UPDATE 14.23 Vasile Blaga, copreşedinte PNL

"Suntem în faţa unui nou început. Avem în faţă o echipă condusă de un om serios, competent şi cumpătat, domnul Cioloş".

"Membrii Guvernului sunt oameni tineri, e un Guvern tehnocrat, dar nu format 100% din oameni care nu au avut de-a face vreodată cu partidele. De exemplu, dl.Dâncu a avut un parcurs politic strâns legat de PSD".

"E şi cazul altor colegi, care la un moment au fost ţărănişti şi care apoi au avut cariere respectabile de tehnicieni".

"Avem o echipă guvernamentală cu atuurile prospeţimii, competenţei şi cu o viziune pro-occidnentală".

UPDATE 14.15Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu

UNPR susţine Guvernul Cioloş

UPDATE 14.03 Varujan Pambuccian - liderul Grupului minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară

"Ieri aş fi spus că acordăm un cec în alb. Dacă aş fi vorbit azi-noapte aş fi spus că nu votăm acest guvern. Vorbesc acum şi spun că îl vom vota".

"Aseară am văzut-o pe Ana Pauker vorbindu-vă dvs. celor din Comisia Juridică; gângav, poticnit, împotriva libertăţii şi democraţiei şi aţi votat-o".

"Am încredere după ceea ce aţi făcut astăzi, am încredere şi în cel care v-a desemnat pentru că a dovedit că a fost o desemnare înţeleaptă".

"Prin ceea ce a făcut a dovedit atât de multă responsabilitate încât îl sprijin eu şi grupul meu parlamentar şi sunt mândru că am în grupul meu parlamentar un coleg care a votat nu".

UPDATE 13.58 Kelemen Hunor, preşedintele UDMR

"UDMR va vota pentru învesirea Guvernului Cioloş. Punctual vom decide cum vom vota".

"Aşteptăm de la dvs. un dialog constant".

"Este un program de guvernare extrem de scurt dar clar".

UPDATE 13.40 Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE

"Stau şi mă întreb de ce toată această tevatură cu demisia guvernului".

"PSD rămâne la putere şi PNL îşi manifestă intenţia de a rămâne critic la adresa guvernului, adică să rămână în opoziţie; aproape că nu s-a schimbat nimic".

"Vă bucuraţi de aprecierea mea şi a multor colegi pentru cum v-aţi îndeplinit obligaţiile oficiale. Nu mă îndoiesc de bunele dvs. intenţii".

"Persoana dvs. împreună cu reputaţia şi prestigiul de care vă bucuraţi este parte a unui plan elaborat în urmă cu un an şi care şi-a propus cu orice preţ un guvern ales democratic şi învestit cu respectarea tuturor procedurilor".

"Acest plan urmăreşte golirea de conţinut a democraţiei, acapararea statului de drept scopul mărturisit e schimbarea de paradigmă".

"Planul acesta are două componente: subordonarea justiţiei unei voinţe exterioare autorităţii judecătoreşti, obiectiv aplicat aproape în întregime".

"Doi: învestirea guvernului meu - obiectiv pe cale să se îndeplinească. Veţi constata că marja dvs. de manevră e încorsetată".

"Am obligaţia să lupt cu toate mijloacele democratice şi legale pe care le am la dispoziţie împotriva acestui plan".

"Sub pretextul combaterii corupţiei s-a constituit în afara Constituţiei un cartel instituţional netransparent, cunoscut ca binomul SRI-DNA. Prezumţia de nevinovăţie e anulată în fapt de DNA".

"DNA anchetează oportunitatea deciziilor politice luată de membrii guvernului şi ai Parlamentului".

"În privinţa instalării "guvernului meu" - criza politică a fost generată, din păcate, de refuzul principalelor partide de a-şi asuma responsabilitatea constituţională pentru formarea unui guvern".

"Am văzut că vă asumaţi trei măsuri guvernamentale care exced cadrul constituţional. Nu ştiu cum veţi proceda".

"Tehnocraţia ucide democraţia".

UPDATE 13.30 Alina Gorghiu, copreşedinte PNL

"Este a treia oară în ultimii 25 de ani în care Parlamentul e chemat să învestească un guvern tehnocrat".

"Acum avem de-a face cu o criză în toata clasa politică. Partidele care rasfulă uşurate că nu mai văd oameni în stradă greşesc".

"A doua realitate este că PSD a pierdut puterea. Marele câştig al acestei schimbări de guvern este că PSD nu mai deţine frâiele şi pârghiile guvernului".

"PNL nu a propus un guvern politic. Nu a cerut niciun post de ministru în acest cabinet. Nu a solicitat niciun avantaj politic".

"Doar dacă eşti un partid născut în 1875, ca PNL, trecut prin toate poţi să faci această opţiune în mod credibil".

"PNL crede în această soluţie cu toate sincopele în formarea echipei".

"Vom vota noul guvern pentru că avem încredere că este o formulă bună şi o soluţie pentru ieşirea din criza de încredere".

"Veţi avea un partener loial în toate măsurile bune pe care le veţi lua, dar veţi avea şi o voce critică şi sinceră atunci când vom considera".

UPDATE 13.23 Liviu Dragnea, preşedintele PSD

"Acest guvern nu e asumat de nicioo majoritate parlamentară".

"Aş vrea să îi spunem domnului Ciolos care ne sunt aşteptările. De felul în care va răspunde Guvernul Cioloş la aşteptările noastre va depinde şi poziţia PSD şi nu doar la votul de astăzi".

"S-a facut ieri un bilanţ al guvernării noastre. Sunt câteva realizări pe care vreau sa le subliniez: creşterea economică, veniturile populaţiei, taxele şi impozitele - taxe reduse. S-a redus deficitiul bugetar".

"Guvernarea noastră lasă în vistieria ţării 6 milioane euro, în condiţiile în care am plătit şi 9 milioane de euro din datoria lui Traian Băsescu".

"Dlomnule prim-ministru, misiunea dvs este să creşteţi salariul minim, să asiguraţi creşterea cu 10% a tuturor salariilor bugetarilor, aşa cum a votat parlamentul, aveţi bani pt această creştere".

"Depinde de dvs. dacă vom fi parteneri sau adversari".

"CEx PSD a ales să voteze pentru învestirea guvernului. Dar votul nostru nu va fi un cec în alb. Atâta timp cât continuă măsurile economice începute de guvernarea noastră. Atata timp cât avem certitudinea că va pregăti corect alegerile din 2016".

"Victor Ponta a fost cel mai bun premier pe care l-a avut România de la Revoluţie încoace. ÎI mulţumesc de la tribuna aceasta pentru tot ce a făcut pentru România".

UPDATE 13.06 Premierul desemnat, Dacian Cioloş ia cuvântul

"Sunt conştient că aşteptările sunt uriaşe şi vă asigur că eu şi echipa mea vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a le răspunde".

"Aduc tribut victimelor şi familiilor de la Colectiv. România pe care vrem s-o sădim e România lor".

"Trebuie să înlăturăm cauzele acestei tragedii, mai ales corupţia".

"Programul de guvernare cuprinde cinci teme majore".

"Ciclul politic constituţional. Guvernul va organiza două tipuri de alegeri. Sper că şi cetăţenii îşi vor spori implicarea civică în comunităţile din care fac parte".

"Sarcina va fi să ne asigurăm că toţi românii pot vota, indiferent unde se află în interiorul sau în exteriorul ţării".

"A doua prioritate - deschiderea către societate la toate nivelele ei
. Vom iniţia platforme noi de comunicare, pentru transparenţa actului decizional".

"Vom urmări deschidere şi transparenţă şi faţă de mediul politic".

"Trei: independenţa justiţiei şi lupta împotriva corupţiei. Se vor face numiri în posturile-cheie. Acestea vor fi ghidate doar de performanţă profesională şi de integritate".

"Patru: susţinerea creşterii economice. Stabilitatea macro şi un buget echilibrat sunt esenţiale. România a facut deja eforturi majore să revină la creştere durabilă dupa criză".

"Redirectionarea cheltuielilor spre cofinanţarea unor investiţii sprijinite şi din fonduri europene. Vom urmări simplificarea şi sporirea cantitativă şi calitativă a fondurilor europene".

"Cinci: sănătate şi educaţie. Redefinirea rolului şi statutului personalului medical în societate şi reducerea migraţiei în străinătate".

"Dorinta mea este aceea de a crea premisele unui nou proiect de dezvoltare accelerată a României. Putem să facem acest lucru doar împreună".

AUDIO Discursul integral al premierului desemnat, Dacian Cioloş

UPDATE 12. 57. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declară deschisă şedinţa comună de azi a Cemerei Deputaţilor şi Senatului.

Se votează ordinea de zi a şedinţei cu 378 de voturi "pentru". Programul de lucru este aprobat în unanimitate.

UPDATE 12.44. Valeriu Zgonea invită parlamentarii în sală, pentru începerea şedinţei comune a Parlamentului.

Conform Constitutiei, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor (382 în total) şi senatorilor (165 în total). Este nevoie de 275 voturi pentru învestirea Guvernului.

Conform Constitutiei (art. 103, alin. 3), Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor (382 in total) si senatorilor (165 in total). Este nevoie deci de 275 voturi "pentru". - See more at: http://stiri.tvr.ro/sedinta-de-plen-in-care-se-va-vota-guvernul-ciolos_67518.html#sthash.mngoj00x.dpuf

politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO dezbaterile din plenul Parlamentului şi votul de învestitură al Cabinetului Cioloş, programate pentru ora 12.30.


Preşedintele Iohannis a aprobat  urmărirea penală împotriva lui Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Știri 17 Aprilie 2024, 12:09

Preşedintele Iohannis a aprobat urmărirea penală împotriva lui Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat solicitările procurorilor de declanşare a urmăririi penale împotriva fostului premier...

Preşedintele Iohannis a aprobat urmărirea penală împotriva lui Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Marcel Ciolacu: Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar
Știri 17 Aprilie 2024, 12:01

Marcel Ciolacu: Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar

Premierul Marcel Ciolacu, alături de şase miniştri ai cabinetului său, continuă vizita în Qatar, partener comercial important...

Marcel Ciolacu: Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar
O treime dintre candidaţii propuşi  la alegerile europarlamentare sunt femei
Știri 16 Aprilie 2024, 08:34

O treime dintre candidaţii propuşi la alegerile europarlamentare sunt femei

10 din 15 formaţiuni politice au inclus o femeie în primele trei locuri, arată un studiu realizat de organizaţia Expert Forum.

O treime dintre candidaţii propuşi la alegerile europarlamentare sunt femei
Noul Cod Silvic și limitarea publicității la jocurile de noroc și țigările electronice, în dezbaterea parlamentarilor
Știri 15 Aprilie 2024, 09:25

Noul Cod Silvic și limitarea publicității la jocurile de noroc și țigările electronice, în dezbaterea parlamentarilor

Proiectele de lege care limitează publicitatea la jocurile de noroc şi la ţigările electronice aşteaptă, săptămâna aceasta,...

Noul Cod Silvic și limitarea publicității la jocurile de noroc și țigările electronice, în dezbaterea parlamentarilor
Sondajele online au devenit "un instrument de influenţare a opiniei publice"
Știri 14 Aprilie 2024, 10:10

Sondajele online au devenit "un instrument de influenţare a opiniei publice"

SNSPA anunţă că va demara un amplu proces de cercetare legat de teme relevante aflate în dezbatere publică.

Sondajele online au devenit "un instrument de influenţare a opiniei publice"
15 partide şi şapte independenţi intră în competiția pentru alegerile europarlamentare
Știri 14 Aprilie 2024, 09:53

15 partide şi şapte independenţi intră în competiția pentru alegerile europarlamentare

În competiţia electorală din 9 iunie intră toate partidele cunoscute pe scena politică românească.

15 partide şi şapte independenţi intră în competiția pentru alegerile europarlamentare
Autorităţile locale vor putea finaliza proiectele cu bani europeni apelând şi la împrumuturi din Trezorerie
Știri 12 Aprilie 2024, 10:24

Autorităţile locale vor putea finaliza proiectele cu bani europeni apelând şi la împrumuturi din Trezorerie

Guvernul a aprobat mai multe ordonanțe care vin în sprijinul autorităților locale.

Autorităţile locale vor putea finaliza proiectele cu bani europeni apelând şi la împrumuturi din Trezorerie
Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul pentru Ucraina în toate domeniile relevante
Știri 12 Aprilie 2024, 10:14

Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul pentru Ucraina în toate domeniile relevante

România va continua să sprijine Ucraina pe toate palierele, atât timp cât va fi nevoie, a declarat preşedintele Klaus...

Preşedintele Klaus Iohannis reafirmă sprijinul pentru Ucraina în toate domeniile relevante