Guvernul caută soluţii pentru a evita criza vaccinurilor

Premierul Sorin Grindeanu a identificat mai multe direcţii de acţiune pentru a evita pe viitor o eventuală criză a vaccinurilor.

Adăugat: 27 Aprilie 2017
Ultima actualizare:27 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Guvernul va iniţia un amplu program astfel încât să nu mai apară o criză a vaccinurilor ca acum, a anunţat premierul Sorin Grindeanu la o dezbatere organizată astăzi pe tema imunizării.

În opinia sa trebuie găsite soluţii pe termen lung, după ce România s-a confruntat an de an cu lipsa vaccinurilor.

Premierul a spus că a identificat mai multe direcţii de acţiune, după discuţiile pe care le-a avut în ultima perioadă cu reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor de medicamente şi cu responsabili din Ministerul Sănătăţii.

"Instituirea unui sistem eficient de management a vaccinului; 2. modificarea legislaţiei în privinţa modului de achiziţie în cazul vaccinurilor astfel încât procesul să fie transparent şi predictibil; 3. realizarea unui plan multianual a necesarului de vaccinuri în România; 4. simplificarea procedurilor de calculare a preţurilor şi, 5, realizarea unui stoc naţional de vaccinuri pentru situaţii speciale", a spus Sorin Grindeanu.

Reporterul RRA Petruţa Obrejan mai transmite că premierul a anunţat că se va întâlni şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, şi altor organizaţii  neguvernamentale pentru discuţii pe această temă.

Sorin Grindeanu consideră că pe lângă rezovarea problemei de aprovizionare cu vaccinuri este la fel de importantă şi educarea românilor în legătură cu imunizarea propriilor copiii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza