Guvernul "ar trebui să tempereze măsurile care suţin consumul"

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, atrage atenția că, o creştere economică neechilibrată ar putea să provoace probleme pe termen lung.

Adăugat: 19 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul ar trebui să tempereze măsurile care suţin consumul şi mai ales al produselor din import, sunt sfaturi pe care le dau tot mai mulţi analişti, care estimează că în caz contrar ritmul de creştere economică se va reduce de anul viitor.

O opinie similară a venit, săptămâna aceasta, şi din partea guvernatorului BNR.

Bazat însă pe creşterea economică peste aşteptări, Guvernul a făcut o nouă rectificare bugetară pozitivă.

Premierul Mihai Tudose a declarat, în cadrul şedinţei de guvern din această săptămână, că România a înregistrat o creştere economică în trimestrul al III-lea de 8,8%, ceea ce o plasează pe locul trei în lume.

Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, a adăugat că această creştere economică va aduce venituri mai mari la bugetul de stat, care va susţine mai bine construirea de autostrăzi şi de spitale regionale.

Ionuţ Mişa a precizat că la rectificarea bugetară bani mai mulţi au primit şi autorităţile locale.

"Vorbim de plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, având obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ sume suplimentare acordate Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor, Ministerului Sănătăţii", a susținut Ionuţ Mişa.

Diminuări de fonduri au fost făcute la Ministerul pentru IMM-uri, la Cultură, Mediu, Dezvoltarea Regională, Fonduri Europene şi la Ministerul Finanţelor Publice.

Isărescu: Guvernul a simulat prea mult consumul intern

Tot în această săptămână, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a atras atenţia că guvernul a simulat prea mult consumul intern.

"Dacă se dă prea mult, dacă poate să producă economia, înseamnă că s-a creat un dezechilibru. Foarte simplu să dai şi să dai mult. Problema apare când trebuie să iei şi cine ia şi cine ia măsurile ca să se ia", a susținut Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu a mai spus că o creştere economică neechilibrată ar putea să provoace probleme pe termen lung.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza