Guvernul aprobă a doua rectificare bugetară. Cine pierde, cine câştigă

Agricultura va beneficia de cele mai multe fonduri, dar Ministerul Transporturilor şi cel al Energiei vor primi bani mai puţini.

Adăugat: 23 Octombrie 2015
Ultima actualizare:23 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul se reuneşte în această dimineaţă într-o şedinţă specială în care urmează să aprobe a doua rectificare bugetară din acest an.

Potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, agricultura va beneficia de cele mai multe fonduri, dar Ministerul Transporturilor şi cel al Energiei vor primi bani mai puţini.

În ansamblu, însă, deficitul bugetar se menţine la 1,85% din produsul intern brut. Cătălina Creţu urmăreşte subiectul.

Ministerul Agriculturii va primi cei mai mulţi bani la rectificare, în principal pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă şi pentru plata subvenţiilor la motorină.

Fonduri suplimentare vor mai primi Ministerul Dezvoltării Regionale şi cel al Fondurilor Europene.

Bani mai mulţi va avea şi Apărarea, pentru achiziţii de echipamente militare, iar Fondul Naţional de Sănătate pentru plata salariilor majorate ale medicilor.

Bugetul educaţiei va fi suplimentat pentru investiţii, manuale şcolare şi burse. Ministerul Transporturilor pierde însă la cea de-a doua rectificare bugetară peste un miliard şi jumătate de lei, iar cel al energiei aproximativ aproximativ 800 de milioane de lei.

În ansamblu, premierul Victor Ponta spune că avem din nou o rectificare pozitivă, sumele încasate la buget sunt mai mari decât au fost prevăzute în legea bugetului, în principal datorită activităţii ANAF.

Veniturile şi cheltuielile bugetare cresc fiecare cu câte 2,6 miliarde de lei, iar deficitul se menţine la 1,85% din PIB.

Liberalii critică însă faptul că tăierea de fonduri va afecta semnificativ investiţiile în infrastructură.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza