Guvernul analizează posibilitatea de a se adresa Curţii Europene de Justiţie

Guvernul României evaluează posibilitatea de a se adresa Curţii Europene de Justiţie pe tema intrării în vigoare, în Austria, a legislaţiei privind ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii angajaţilor străini.

Adăugat: 7 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:7 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul României evaluează posibilitatea de a se adresa Curţii Europene de Justiţie pe tema intrării în vigoare, în Austria, a legislaţiei privind ajustarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai angajaţilor străini în funcţie de costul mediu al vieţii din ţara de rezidenţă a copilului, a declarat aseară, la un post de televiziune, şeful diplomaţiei, Teodor Meleşcanu.

El a vorbit de o măsură discriminatorie şi o încălcare a Tratatului Uniunii Europene, pentru că românii plătesc impozite şi taxe acolo şi contribuie la bugetul statului austriac.

Teodor Meleşcanu a spus că din estimări, alocaţiile pentru copiii români ar scădea la jumătate. Ministerul de Externe şi Guvernul României au afirmat sâmbătă că au luat notă cu îngrijorare de intrarea în vigoare de la 1 ianuarie a legii respective, precizând că o astfel de decizie contravine principiilor care se află la baza proiectului european şi legislaţiei comunitare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza