Guvernul analizează majorarea salariului minim la 1.450 de lei

Guvernul analizează mai multe măsuri prevăzute în programul de guvernare, între care majorarea salariului minim la 1.450 de lei.

Adăugat: 6 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Guvernul analizează, astăzi, mai multe măsuri prevăzute în programul de guvernare, între care majorarea salariului minim la 1.450 de lei.

Proiectul de hotărâre, care a fost deja publicat pe pagina de internet a Ministerului Muncii, prevede şi reducerea numărului de ore de muncă pe lună la 166.  

Majorarea cu 200 de lei a salariului minim brut pe ţară, care în acest moment este 1250 de lei, începând cu 1 februarie a pensiei minime cu 120 de lei dar şi creşterea cu 50 procente a veniturilor actorilor şi altor categorii de artişti, sunt doar câteva dintre măsurile pe care miniştrii noului cabinet, condus de Sorin Grindeanu, le vor discuta începând cu ora 14:00 la Palatul Victoria.

Tot astăzi, se va decide şi o majorare cu 20 de procente a salariilor funcţionarilor din Administraţia Publică Locală, creşterea punctului de pensie la 1000 de lei dar şi o serie de măsuri care vin în sprijinul studenţilor.

Pe de altă parte fiecare ministru îşi va prezenta în şedinţă, aşa cum premierul Sorin Grindeanu a cerut, problemele urgente ale portofoliilor pe care le deţin.

Fără nici o îndoială, pentru ministrul finanţelor, Viorel Ştefan, realizarea proiectului bugetar pe acest an reprezintă o prioritate zero, cu atât mai mult cu cât acest proiect trebuie să ţină cont de toate aceste majorări salariale.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza