Guvernul alternativ al PDL va avea puţine ministere

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că guvernul alternativ al PDL va avea un număr de ministere "mult mai mic" decât actualul executiv, arătând că în Germania "ajung" 15 ministere, în timp ce România are 27.

Adăugat: 23 Septembrie 2013
Ultima actualizare:23 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul alternativ al PDL va avea un număr mai mic de ministere decât cel al actualului Executiv, a declarat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, luni, înainte de şedinţa BPN al partidului.
    
"Da, guvernul alternativ al PDL are un număr de ministere mult mai mic. Cine îşi poate permite să aibă un guvern mamut cu 27 de ministere? Numai în România s-a văzut, în Germania ajung 15. Vedeţi că doamna Merkel a câştigat detaşat alegerile într-o criză, făcându-şi datoria faţă de Germania cu un guvern de 15 persoane", a precizat Blaga înainte de şedinţa BPN al PDL.
    
El a evitat să facă alte precizări, arătând că guvernul alternativ al PDL al cărui prim-ministru este Cătălin Predoiu va fi prezentat după şedinţa BPN al PDL.

Guvernul alternativ al PDL va avea "sarcini precise de a monitoriza exact actualul guvern"
    
Blaga a mai spus că PDL a făcut acest guvern alternativ nu atât ca obligaţie statutară, arătând că rolul acestuia va consta în "sarcini precise de a monitoriza exact actualul guvern".
    
"Guvernul alternativ va avea sarcini precise de a monitoriza exact activitatea guvernului, care, iată, nu-şi îndeplineşte nicio obligaţie, un guvern lipsit de performanţă, un guvern care duce România în sărăcie, nu creează locuri de muncă, nu reuşeşte să-şi rezolve nici măcar încasările la bugetul de stat. Convingerea noastră este că viitoarea rectificare de altfel va fi negativă şi de data asta şi vor fi tăiate şi puţinul de investiţii care au mai rămas în activitatea guvernului", a adăugat Blaga.
    
El a precizat că guvernul alternativ al PDL va fi prezentat de Cătălin Predoiu după şedinţa BPN al PDL şi a evitat să spună dacă i-a fost respectată cerinţa sa ca la justiţie şi la externe să fie independenţi.
    
"O să vedeţi când o să vă prezentăm", a adăugat Blaga.

Guvernul alternativ al PDL, "un mix de tinereţe şi competenţă consacrată"

"Nu vrem doar să fim mai buni decât actuala putere. Vrem să fim cu adevarat buni, necesari României şi ne vom strădui să convingem prin fapte". Cătălin Predoiu


    

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu anunţă, pe Facebook, că Guvernul din umbră al PDL, pe care îl va prezenta luni, va fi "un mix de tinereţe şi competenţă consacrată" şi va da "soluţii noi pentru probleme vechi, nu ale politicienilor, ci ale cetăţenilor şi companiilor".

"Mâine (luni, n.r.) voi prezenta guvernul alternativă al PDL. Un mix de tinereţe şi competenţă consacrată caută şi va da soluţii noi pentru probleme vechi, nu ale politicienilor, ci ale cetăţenilor şi companiilor, problemele care le fură timp din viaţă. Vă propunem un concept nou, european, de guvernare autentic de centru dreapta: profesionistă, bazată pe proiecte solide şi argumentate, asumată, condusă de principii, nu de cifrele din sondaje şi de interese clientelare. Un concept de guvernare în autentic interes public, pentru ca societatea românească sa redevină o societate normală, care recompensează valoarea autentică, solidară, împăcată cu ea însăşi", a scris Predoiu.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza